15.7.


Blidö

Nyt ollaan ulkomailla, Ruotsissa. Matkasimme Tukholman edustalla olevaan saaristoon tyynessä, mutta pilvisessä säässä. Sitten alkoi sataa. Ruotsissa ei ole sen parempi sää kuin Suomessakaan.

Jäimme valkoisen huvilan eteen ankkuriin lounastamaan. Sade yltyi emmekä jaksaneet lähteä eteenpäin vaikka olimme veden ylitettyämme voittaneet tunnin lisää matka-aikaa.


Sen sijaan Kapu pyynnöstäni kertoi, miten vessassamme voi pestä käsiään. Olen saanut hanasta vain vähän vettä tai en lainkaan. Jos olen saanut vähän vettä käsien pesua varten, ei vesi ole suostunut poistumaan lavuaarista. Nyt päätin selvittää itselleni onko käsienpesu ylipäätään mahdollista.


On se mahdollista, mutta on noudatettava yhdentoista kohdan ohjelmaa. Kun on insinöörin kanssa naimisissa ei mikään ole yksinkertaista.


Tässä käsienpesuohjeet:

 1. Pane bilge pumppu päälle päätaulusta

 2. Käynnistä vesipumppu päätaulusta

 3. Pane pesualtaan tulppa kiinni

 4. Avaa hana ja pese ja kuivaa kädet

 5. Avaa tulppa kettingistä vetämällä (ettei kädet kastu)

 6. Etsi letku lavuaarin alta ja pane se WC pönttöön

 7. Käännä seinässä oleva nappula - Lämmitys -asentoon

 8. Kun vesi on kadonnut ja kuuluu mörinää, ota letku,WC pöntöstä ja pane takaisin sinne mistä sen otitkin

 9. Pumppaa vesi pois pöntöstä (tarkasta, että musta poistonappi on oikealla)

 10. Sulje vesipumppu päätaulusta

 11. Sulje bilge pumppu päätaulusta.


Kapu piirsi samalla kaaviokuvioita ruutuupaperille. Veneen vesisysteemi ei ole aivan yksinkertainen. Pumppuja on noin kymmenkunta. Oman mainintansa ansaitsee vessassa oleva aparaatti, jota Kapu kutsuu Maseraatiksi Sen oikea nimi on macerator. Sillä pumpataan lokakaivo tyhjäksi samalla muusaten tuotteen kiinteät osat.


                                                                      ********