Cuxhaven%20001.jpg

 

11.9.

 

Perjantai

 

Cuxhaven

 

Olemme perilla Cuxhavenissa! Selvitimme ensimmäisen vuorovesiosuutemme! Vesi veti kovaa. Loki näyttää viittä solmua ja GPS kymmentä eli virtaus viittä solmua! Kovaa mentiin Elbejoen suulla.

 

Vesi vei niin kovaa, että emme meinanneet huomata missä oli sataman suu. Kapu, entinen lentäjäsankari saapui kohti sataman suuta vinossa kuin lentokoneella, noin kymmenen metriä ennen aukkoa, vesi vei meidät juuri kohdalleenky kylkimyyryssä. Hyvä Kapu!

 

Rantautumien oli koetteleva, koska sivutuuli veti meitä sivuun laitureista. Seisoin keulassa odottamassa laituria, mutta tuuli veti venettä sivulle. ”Pysäytä!” huusin. Pelkäsin, että veneen keula hajoittaa laiturin, tuululi sen verran kovaa. Seuraavaksi huusin ”Apua!” koska pelkäsin putoavani laiturille päistikkaa. Samalla näin vierssäni miehen, joka otti kiinni Swanin keulasta ja otti toisen rantautumisköyden. Vene kiinnitettiin neljästä kohdasta ennenkuin oltiin varmoja että se pysyi paikaallan. Lepuuttajia juoksutettiin puolelta toiselle veneen kylkien turvaamisekeksi. Kaikki päättyi hyvin, vaikka olosuhteet olivat vaikeat.

 

Apuri oli hollantilainen kokenut vuorovesipurjehtija, joka antoi meille hyviä neuvoja, mutta koska olemme itse kokemattomia vuorovesialalla, emme ehkä noudata kellontiukkoja ohejitaan.

 

Kun vene oli kiinnitetty kunnolla, katsoimme Kapun kanssa toisiaamme. Selvitimme tämän tilanteen huyvin.

 

Odotettavissa on merimatkamme koettelvin osa. Matka Cuxhavenista Ems joen suulle. Siihen kuluu vuorokausi. Pitää siis valvoa.

 

***************