IMG_2727.jpg

Näin mainostaa kristillisdemokraattinen puolue politiikkansa päärmääriä äänestäjille.

19.8. Laboe

 

Lähdin satamakapteenin neuvojen mukaan etsimään ruokakauppaa. Taaivaalla haahoilivat mustat ukkospilvet lupaillen sadetta ja salamia.  Kauppa löytyi, oikea iso supermarket. Matkalla huomasin Saksan liittopäivävaalien lähestyvän. Vaalipäivään on enää reilut kuusi viikkoa.

Kristillisdemokraattien eli sosialidemokraattien kanssa valtaa pitävien vaalimainoksen edessä olin sanaton.  Sanaton jo siksi, etten osannut oikein kääntää mitä teksti tarkalleen tarkoitti. Kuka tässä turvaa kenenkin selkää? Mainoksen asetelma oli kummallinen. Tarvitaanko Saksassa jotain naispuolisia korttelipoliiseja, joita isot pojat turvaavat? Lakeista tuli ja paidoista tuli etsimättä mieleen armeija, esivalta, sota ja Saksan menneisyys.  Puistatti.

Viidenkymmenen metrin päässä rouva Mutti hymyili vienosti vähän nykyistä nuorempana omassa mainoksessaan vakuuttamassa, että on etsimässä sellaista Saksaa, jossa jokaisen on turvallista elää. Muttilla menee edelleen hyvin, ja on todennäköistä, että hän pääsee jatkoon. Menestyksen harjalla on helppo hymyillä.

IMG_2728.jpg

Vihreillä sen sijaan on pää pölkyllä. Vielä viime tammikuussa heillä oli 10% kannatus, nyt enää 7,9. Kaikkien maailman vihreiden puolueiden esiäiti ja suvaitsevaisuuden tukipylväs, ihmisoikeuksien ja feminismin esitaistelija, mitä on tapahtunut? Kysyttiin kansalta.Se vastasi: 1. niillä ei ole mitään puolueohjelmaa, eivät pääse yksimielisyyteen. 2. Yrittävät liikaa sekaantua kansalaisten elämään 3. heillä ei ole yhtään kyvykästä poliitikkoa. Yleinen arvio on, että vihreät tuskin ylittävät viiden prosentin vaadittua äänikynnystä. Vihreiden vaalimainoksessa ei enää näy paljoa vihreää. Se on pionin punainen. Varmasti erottuu vihreästä metsästä tienvarressa.

Kapu on hyvin kiinnostunut sukellusveneistä ja sen sijaan että olisi tullut leipäkauppaan, hän oli mennyt katsomaan sukellusvenettä.  Vene oli vuodelta 1943 tyyppi VII C. Saksalaisten antautuessa liittoutuneille, sen sotakalusto jaettiin voittajavaltioiden kesken. Vuonna.  1948 se oli luovutettu Norjan laivastolle.  Norja myi sen takaisin Saksalle yhdellä saksan markalla vuonna 1965. Sukellusvenepiireissä se on hyvin kuuluisa yksilö.   Nyt se lepäsi rannalla muistoalueella, joka oli omistettu kaikkien maiden laivastoille.  Sisäänpääsy 9 euroa.

 

IMG_2729.jpg

Punainen kukka oli ennen ajatukset äärivasemmalle vievien puolueiden suosiossa. Nyt siihen uskovat vihreät