IMG_0767.jpg

Pyhän Katarinan kirkkosali

16.6. Hornfleur

 Olisi voinut joutua huonompaankin paikkaan odottamaan tuulta. Honfleur on maalauksellinen paikka, joka houkuttelee turisteja ympäri maailmaa. Ravintoloita on paljon, ja kumma kyllä lounasaikaan ne ovat täynnä väkeä, illallisella samoin. Calvadosia on ostettava. Sitä myyviä kauppoja on kadullinen.

Honfleurin ylpeys on ”Pyhän Katarinan” kirkko on rakennettu pienen kadun varteen ja kokonaan puusta. Entinen kirkko tuhoutui, kuten kaupunkikin, englantilaisia vastaan käydyissä lukemattomissa sodissa 1500 luvun loppupuolella. Kaupungin varat tarvittiin muurien rakentamiseen, eli kaupungin turvallisuuden parantamiseen. Vaikka taloudellisista resursseista oli pulaa, taitavia laivanrakentajia oli runsaasti. Niinpä ei tilattu mitään rakennuspiirustuksia, vaan laivanrakentajat rakensivat kaupungille puusta kirkon oman päänsä mukaisesti. Lopputulos näyttää kahdelta nurin käännetyltä laivalta. Ensin rakennettiin yksi mutta se jäi liian pieneksi ja niin he rakensivat viereen toisen.  Kirkkosalin seinät ovat kuin minkä tahansa vanhan talon ulkoseinät ja siinä on pärekatto.   Kirkosta puuttuu kaikki prameus. Lasimaalauksia ei ole, vaan valo tulee kirkon ympäri kiertävistä ikkunoista. Hieno puurakennus. Ihme, että se ei ole palanut, 1500 -luvun jälkeen on ollut muutama muukin sota näillä main.

Olemme viettäneet päivät siivoamalla (vaihdettu lakanat, pesty pyykit itsepalvelupesulassa, pesty avotilan lattia, kuurattu vessa ja hyväksi lopuksi pesty oma nahka). Kävin vielä lopuksi kampaajalla. Meillä ei ollut yhteistä kieltä kampaajan kanssa ja hän kyni minusta esiin pikkupojan. Yritin sanoa että ”un centimetre” mutta hän ei ymmärtänyt ranskaani. Kun palasin veneelle Kapu sanoi , - Voi kamala-  Siihen oli tyytyminen . Kampaajan lasku oli puolet Suomen hinnasta.

Nyt olemme odottaneet tuulta neljä päivää , eikä sitä ole tullut. Ei hyvältä näytä huomennakaan, mutta Kapu alkaa 

IMG_0766.jpgaikuttaa levottomalta. Matkanteko ei etene.