20190806_153317.jpg

pituus 1800 metriä  ja pisin jänneväli 1210m, ja paljon liikennettä

6.8. Tornösund

Täällä ollaan Höga Kustenin komean sillan pielessä vierassatamassa, joka oli jo tullessamme täysi. Siinä pyörimme ja Kapteenin aivot toimivat korkeapaineella. Olimme jo kääntyneet Barstan vierasiturissa ympäri, kun vene jäi kiinni ennen kuin päästiin edes lähelle. Laiturissa ei ollut ketään ja se oli parhaat päivänsä nähnyt parikymmentä vuotta sitten.Barstaan ei kannata syvällä veneellä yrittää.

Nyt oli jo pakko päästä rantautumaan, kello kävi viittä.  Ensin kiinnityimme poijuun, olihan meillä kumivene, jolla pääsisi rantaan. Sitten paikallisen ruutupaitaisen herran vilkutellessa laiturilla, ”det är fyra meter djup”, yritimme kumminkin laituriin. Epäonnistuimme. Laituri oli meille liian korkea, olisimme jääneet sen alle. Sitten takaisin poijuun. Poijusta ei sene ylety.  laituriin.  Ei siis saada sähköä tänäänkään paitsi konetta huudattamalla ja se taas vie polttoainetta .Se hermostuttaa kapteenia.

Välillä oli tuulevinaan mutta ei oikein tiennyt mistä päin olisi paras puhaltaa. Puomi oli mäiskäistä miehistön mereen äkkiä jiipatessaan. Onneksi kapteeni sai naruista kiinni, ennen kuin puomi saavutti miehistön pään.

- Sulla on preventterit ja kaikki. Ja just pääsin kysymästä, onko se puomi varmasti kiinni, ja katselit mua sillmät viattomina ympyröinä! Miehistö purki raivoaan kapteeniin paremman kohteen puuttuessa.  ”Eihän tässä kuinkaan käynyt”. Kapteeni hyssytteli.

Eikä siinä vielä kaikki. Ennestäänkin hermostuuneen miehistön siirtyessä ruorin taakse kun kapu kaappasi poijua, askel jäi vähän lyhyeksi ja hän löi polvensa ruorin teräksiseen keskusnapaan. ” Mikä tuli?” kysyi Kapteeni huutavaa ja vaikeroivaa miehistöä katsoessaan. ” Etsä tiedä, että kiduttajat lyövät alkuveryttelyksi uhrin polvet mäsiksi ihan sen takia, että se sattuu niin hiivatisti.”

Uskoimme, että tästä sillan pielestä olisi helpo nousta katsomaan maailmaa sillalta. Suoraa tietä ei googlen mukaan ole. Rakentajat eivät uskoneet, että täältä on kenelläkään asiaa sillallekävellen ja autolla voi kiertää vaikka mistä. 

Muuten oli aurinkoinen ja lämminkin myöhäiskesän päivä.

20190806_160749.jpg

sähkö,vessa,vesi, ja roskis pitäisi olla satamaoppaan mukaan. Mutta missä?