20190707_194015.jpg

7.7. Sommarö

Kaikki meni hyvin noin kello neljään saakka. Uin aamu-uinnin kello kahdeksan, neljäkymmentä vetoa veneen ympäri, piti kiertää myos kumilautta joka norkoili veneen vieressä mitään tekemättömänä. Muuten olisin pärjännyt kolmellakymmenellä kuudella vedolla. Aamiaisen kruunasi käristetty pekoni, jonka oli tarkoitus vahvistaa meitä päivän purjehdukseen. 

Ei siitä purjehdusta tullut. Koko alkumatka oli rasvatyyntä ja loppumatkasta virisi vastatuuli.  Koneella paukutettiin koko pitkä päivä.  Sommarön sataamaan oli enää parinkymmenen minuutin matka, kun taivaalle nousi lännestä sysimustat pilvet, jotka täyttivät koko horisontin ja levittäytyivät päällemme paljon puhuvana peitteenä. Jossain etäällä salamoi ja taivaan hanat aukesivat. Vettä tuli kuin rouva Esterin vesisangosta. Aluksi vain Kapteeni nautti suihkusta. Hänellä oli onneksi yllään meritakki. Miehistö lymyili kabiinissa, Olimme kuitenkin niin lähellä suunniteltua satamaa, että miehistön piti viritellä lepuuttajat ja köydet paikoilleen rantautumista varten ja  hän kastui alustavasti. Lopullinen vesikaste tuli rantautuessa. Naapuriveneiden ikkunoihin ilmestyi katsoja nauttimaan näkymistä. Onneksi rantautumisemme oli lähes täydellinen - vaikkakin hyvin märkä. Pisteet meille!

Oli infernaalinen nälkä, mutta 2 cl Avernaa helpotti sitä sen verran että päästiin Sommarön ravintolaan. Listalla oli kanakori, pizzaa, paneerattu porsaankyljys, ja  paistettua lohta. Kapu tilasi lohen, mihistö kanakorin. Lohi oli kassilohi ja kana oli pakastettu nugetti. Kapu söi puolet miehistön ranskanperunoista. Tänne ei kannata tulla ainakaan gourmet ruuan toivossa. Siirryimme sataman kahvilaan, jonka taivaallista antia oli eilinen Iltasanomat ja Iltalehti. 

20190707_193812.jpg