7.7.

 Keisarinsatama

            Venäjän tsaari kävi täällä Högsårassa lomailemassa hovinsa kanssa parikymmentä kertaa. Tsaari tuli perheineen ja hovineen tänne pienelle saarelle.  Varmaan keisarinna, tanskalainen kun oli, ruinasi päästä kesällä pois hovin pakkopaidasta pohjoismaiseen maisemaan.  Keisarin perhe asui laivassaan, mutta seurue majoittui högsåralaisten taloihin. Hyvää tienestiä siitä tuli. Tervetuloa vaan keisari.


Eilen luvattua kovaa tuulta ei sitten tullutkaan. Tuli kuitenkin aika navakasti. Olimme Keisarin  satamassa tunnissa. Jäi koko päivä aikaa pällistellä pientä kioskikauppaa,  ja ihmetellä minikokoista saunaa joka oli rakennettu vessaan vievän tien varrelle


            Kävimme mukavan miehen  rannan parakkiin kokoamassa luotsimuseossa. Tai no - ” Tätä tavaraa on kaikkien talojen vintit täynnä, mutta ne on vähän vaikeat saada esille. Ihmiset eivät halua luopua vanhasta tavarasta”, hän valitteli.  Ei latoon olisi paljon muuta mahtunutkaan. Vaikutelma oli herttaisen lämminhenkinen. Tavarasta päätellen olimme museoiässä. Kamat olivat arkipäivää lapsuudessamme.  Näitä   itemuseoita on monilla saarilla. Kiva niin.