20170516_165411.jpg

Rannan viimeisen uimakopin numero oli 180

17.5. Dunkerquen

 

Uskomatonta! Aurinko paistaa ja lämmintä on parikymmentä astetta. Ihmiset kävelevät rantabulevardilla kesätamineissa. Vlissingenissäkin vaikuttanut, Hollannin rantaa kuorruttanut hiekkarantavyöhyke jatkuu pitkin Normandiaa.  Dunkirkin kohdalla se on leveä kuin jättilakana. Tuuli pöllyttää santaa.

Emme jaksa tehdä mitään muuta kuin nauttia lämmöstä. Merellä on aina kylmä, mutta kasvomme näyttävät sään ahavoittamilta. Tulee mieleen metsien miehet jotka ovat löytäneet kodin veneiden alta eikä päältä. Eilinen pitkä merimatka väsytti ja pidämme tänään vapaapävän.

Kaupungissa ei kuulemma tapahdu mitään. Ei tarvitse stressautua siitä, että olisi menettänyt jotain ainutlaatuista.  Uhraamme päivän kylmälle valkoviinille ja veneen varustamiselle seuraavalle matkalle.

Mikäli Dunkirkin  rooli toisessa maailmansodassa kiinnostaa niin lyhyt selvitys siitä löytyy viimevuotisesta käynnistämme kirjoittamastani sivusta.

 

20170516_165609.jpg

Vaikka kaupunki pommitettiin lähes murusiksi jäi rantakadulle kuitenkin joitakin taloja pystyyn. Näistä ikkunoista katsotaan suoraan Pohjanmeerelle