29.6.17%20044.jpg

25.7.   Oostende

 

Blogi jää nyt viikon tauolle. Lähdemme nyt  viime kesänä avioituneiden ystäviemme Judithin ja Alexin luokse Sveitsiin. He odottavat meitä jossain etäisessä alppien laaksossa Beatenbergissä Gemmenalpissa viidentoista lehmän kanssa. Tarkoituksena on tehdä alppijuustoa lehmänmaidosta. Juusto tehdään kokonaan käsin ja se on ehdottoman luonnon mukaista. Lehmät syövät alppiruohoa, maito keitetään padassa nuotiotulella heran erottamiseksi. Paikalla ei ole sähköä eikä mitään maailman mukavuuksista. Loppumatka on kuulemma käveltävä.

Olemme tarjoutuneet avustamaan heitä muutamana päivänä. Voi olla, että olemme enemmän haitaksi kuin hyödyksi, mutta koska pidämme juustosta, on sen alkutaipaleen tunteminen lähellä sydäntämme.  Toiseksi nyt tarjoutuu mahdollisuus nähdä jotain sellaista, jota ei joka päivä ole tarjolla.

Vuokraamamme pikkuautoa odottaa lähes 800 kilometrin matka lastinaan tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sekä jotain kaupungin herkkuja eristyksissä eläville ystävillemme tuomisiksi. – Tommosen matkan mä heitän mennen tullen, uhoaa kapu rekkakuskimenneisyyteensä viitaten.  Pysähdymme jollekin bensa-asemalle juhlimaan hänen nimipäiväänsä. Lupasin ostaa hänelle leivoksen ilman kynttilää.

Palaamme 31.7. takaisin.

29.6.17%20048.jpg