IMG_1495.jpg

Näkemiin Oostende, aamulla kello 06,15.

24.8.  Vlissingen

Aamulla salongissa oli kaksikymmentä astetta lämmintä. Edes varpaat eivät palelleet aamiaispöydän alla. Hämmentävää. Usein miten aamulämpö oli neljätoista astetta. Päälle oli puettu sukat, tossut, farkut ja villapaidat, ja vasta sitten oli ryhdytty aamukahvin keittoon.

Nyt oli jo aamulla parikymmentä lämpöastetta. Äkkiä shortsit jalkaan ja yläpäähän jotain hihatonta. Saisimme kunnon D-vitamiinipläjäykset taivaalta. Iltapäivään mennessä oli lämmintä jo noin kolmekymmentä astetta ja hellettä jatkuisi koko loppuviikon.

Lähdimme Oostendestä aamulla vähän jälkeen kuuden. Silloinkin olimme jo kaksi tuntia myöhässä ihanteellisesta lähtöajasta, mutta neljältä lähteminen ei sikeäunista Kapua houkutellut. Merivirrat olisivat silloin vieneet meidät oikopäätä Vlissingeniin. Saimme maksaa unisuudesta. Voimakas vastavirta hidasti matkamme kolmeen solmuun pari tuntia lähdön jälkeen. Jos olisimme lähteneet aamuneljältä, olisimme olleet Vlissingenissä jo yhdeksältä. Nyt olimme perillä vasta kello kolme. Kapu on oppinut laskemaan merivirtojen metkut varsin hyvin. Useinmiten olemme päässeet päämääräämme juuri siinä ajassa kuin hän oli ajatellutkin.

Hollannin kohteliaisuuslippu hinattiin paikoilleen ja Belgian lippu pantiin takaisin baarikaapin ylähyllylle.

Nouseva aurinko heijastuu maisemaanIMG_1507.jpg