IMG_1864.jpg

Restaurant and marine bar. Kotoisasti Killmoren ainoa pubi

6..6. Killmore Quay                                  

 

Satamakapteenin toimisto on rakennettu niin korkealle, että hän näkee sieltä merelle.  Hän on pikkuinen ukko, jolla on iloinen pyöreä naama. Englantia hän puhuu, mutta ääntämisen vuoksi ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia

Sunnuntai-aamuna olimme valmiit lähtemään. Vene oli pantu kuntoon lähtöä ajatellen. Maksamaan sitten. Nyt satamakapteeni ehdotti, melkein käski, jäämään laituriin. Hänen säätutkansa näyttivät lähestyvää rajuilmaa. Maanantaina ja tiistainakin oli syytä olla tiukasti kiinni laiturissa.  Uskoimme helposti. Tuuli niin, että meinasi tukka irrota.  Aurinko tosin paistoi.  Rajuilma ei tullut sunnuntaina, se tuli eilen, jolloin paitsi tuuli myös satoi koko päivän.  Tänään tuulee edelleenkin navakasti, taas vastaamme. Alamme hermostua tähän paikallaan seisomiseen.  Olemme jo hyvin levänneitä. Vene on siivottu ja ylimääräiset kamat on heitetty roskikseen ja jääkaappi täytetty jo tovin kaupan hyllyllä levänneellä ruualla.

Eilinen sadepäivä paljasti veneessä olevan vuodon. Vettä tippui katolla olevasta tuulettimesta suoraan salongin pöydälle. Tuulettimessa oli suunnitteluvirhe. Se päästi ilman ulos ja veden sisään. ”Ostin uuden tuulettimen syksyllä, kun vene jäi talviteloille, maksoi seitsemänkymppiä”, tuo tunnetusti taloudelllisesti ajatteleva mies sadatteli.  Salongissa oli ollut vettä aikaisemminkin, mutta sen alkuperä paljastui vasta nyt kun makasimme pöydän molemmin puolin sohvilla ja katselimme ikävystyneinä kattoon.

Ilta sentään kului rattoisasti pubissa. Selvisi sekin, että vaikka Killmore on mitäänsanomaton paikka, ovat sen edustalla olevat laivahylyt kiinnostavaa tutkittavaa sukeltajille.  Pubin seinät olivat täynnä hylyistä nostettuja ja kunnostettuja esineitä, potkureita, laivakelloja ja kompasseja.  Tasan yhdeksältä luulin Leonard Coenin nousseen haudastaan, kun musa alkoi tulvia ämyreistä. Väitin kapulle kiven kovaa, että se tulee nauhalta. ”Ulkona luki, että elävää musiikkia joka ilta”, kapu todisti. Paikallinen, elävä kitaristi lauloi hyvin. Irkut ovat tunnetusti musikaalisia.   

Irlannin tunnetuin merkkituote

IMG_1868.jpg