20190708_143737.jpg

8,7, Gunnars öarna

Tienposkessa Sommarössä oli kyltti, jossa luvattiin myydä puutarhavihanneksia 400 metrin päässä. Tuoreet saaristovihannekset ovat harvinaisuus, Niinkuin tuore kalakin. Sinne siis. Puutarhaa piti langanlaiha mies kahden teini-ikäisen nuoren avustamana. Tyttö harppoi juuri perunamaalta koppineen. Kaksi kiloa perunoita  4 euroa kilo. Tillinippu 2 euroa.  Kalliita, mutta hyviä. Emme muista milloin olemme saanette samana päivänä kaivettuja uusia perunoita lautasellemme. Voitakin oli vielä.

Kapteeni näyttää kyllästyneeltä. Taivas on puolipilvessä. Lippu paatin perässä ei hievahdakkaan. Hän keskittyy sääkarttoihinsa. - Koko loppuviikolla on vastatuulta, jos nyt on tuulta ollenkaan, hän valittaa.   - Nyt pääsis hienosti takaisin Viroon, hän huokaa.  Koneet käyntiin ja menoksi rasvatyyntä merenpintaa pitkin. 

Miehistö katoaa kajuuttaan lukemaan suoritettuaan pakolliset lepuuttajien irrotukset . Kone sätkättää, Kapteeni torkkuu ruorin takana. Puuttomat,meren silottamat saaret lipuvaat ohitse. Nukuttaa.

Noin viiden korvissa plumpsautetaan ankkuri saaren rantaveteen. Kartassa lukee Gunnars öarna. Tehdään illallista. Sen päälle koko miehistö nukahtaa kapteenin johdolla.

 

20190708_145250.jpg