8.7.

 

Nauv0

 

Voi luojan kevät tätä Nauvon vierassatamaa! Se on kuin pieni kaupunki. Veneitä on ainakin pari sataa. Pieni rantabulevardi, jossa myydään merkkivaatteita hyvään hintaan. Muoviset rantasandaalit, semmoiset joissa on kaksi lankaa jotka kulkevat ukkovarpaan ja ykkösen välistä, eikä muuta maksoivat 28 euroa. Niitä saa toreilta noin viidellä eurolla. Näissä oli kyllä kullanvärinen muovisydän koristeena. Oli sushibaari, after sailing loungebaari, pari kahvilaravintolaa, lasten hiekkalaatikko ja muut leikkipaikat. Liput liehuivat ja vessoihin kulki lakkaamaton ihmisvirta.

Nauvo ei toimintafilosofialtaan sopinut meille. Markkinameininki ei ole meidän juttu. En halua ostaa Gantin, Kapteenskan, tai Lloydsin merivaatteita joka satamassa. Toisaalta noilla onnettomilla työssäkäyvillä ei taida olla muulloin aikaa ostaa kuteita, kuin lomalla.Tai ehkä tässä on nyt nähtävissä se sukupolvien välinen kuilu, koska jengi näkyi viihtyvän. Lapset kaivoivat hiekkaa ämpäreihin aivan kuten minkä tahansa lähiön hiekkalaatikolla. Aikuiset siemailivat lattekupillisia ja herkuttelivat ravintoloissa. Me menimme Nauovn Marttojen aikoinaan perustamaan gasthausiin jossa oli kartanotunnelma ja hyvää ruokaa.

Puolelta öin laiturilla oli poikien lähikontaktiharjoitukset. Vartija kävi hätistelemässä. Kapu heräsi, mutta nukahti pian uudelleen uupuneena neljän tunnin sateessa navigoinnista. Kurja ilma, satoi koko iltapäivän ja yön.

 

                                                                  +++++