29.6.17%20170.jpg

Myrskypilvet nousukiidossa. Kohta taas sataa Kilmore Quayssä

 

29.6. Kilmore Quay

 

Eilinen matka Arklowsta Kilmore Quay:hin oli märkä. Tuuli oli kyllä sopiva ja purjeet vetivät noin viittä solmua, mutta koko matkan (10 tuntia) satoi vettä. Merellä ei ollut ketään, paitsi kaksi yrmeän näköistä risteilijää, jotka veivät irkkuja Englantiin ja toivat takaisin.

Merellä pilssi alkoi lainehtia salongissa. Jostain pääsi vettä sisälle, mutta vuodon alkuperä oli tuntematon. Merenkäynti ei ollut kummoinenkaan, aallot pysyivät kiltisti partaitten ulkopuolella. Vähän keikutti, muttei paljoa. Vaikka vesi ei ollut tullut partaan yli, oli se kuitenkin suolaista. Jostain pohjasta sitten. Kapu pumppasi veden pois, mutta satamaan saavuttaessa pilssi oli taas täynnä. 

Sateisen, ulkoilmassa vietetyn päivän jälkeen emme jaksaneet ruveta ongelmaa ratkaisemaan. Sitä paitsi kellokin kävi jo kymmentä. Kummallakaan ei ollut nälkä, olimme liian väsyneitä. Nostimme pöydälle punkkupullon ja herkkujuustoja. Emme löytäneet rosmariinilla maustettuja suolakeksejä, vaikka olimme aivan varmoja, että niitä oli kaapissa. Syyttelimme toisiamme kuin pahaset kakarat rosmariinikeksien katoamisesta. Oli pakko tyytyä murenevaan aamiaisleipään.

Aamulla Kapu ryhtyi etsimään vikaa. Hän kaivautui kuin mäyrä veneen sisuksiin etsimään vuotavaa liitosta, mutta tuloksetta. Mistään ei löytynyt tiputtavaa liitosta tai vuotavaa hanaa.

Tänään nousee myrsky joka kestää huomiseen iltaan saakka. Niin sanoi satamakapteeni. Tuuli vinkuu ja helisyttää vantteja sataman veneissä jo nyt iltapäivällä. Satamakapteeni on ehkä oikeassa.

 

Kesä näkyy olevan pitkällä. Joutsenilla on jo isot lapset. Hieno poikue, 7 untuvikkoa.

29.6.17%20162.jpg