IMG_2883.jpg

Vedenkierto on vaikeuksissa. Ettei vain tulisi sydänkohtausta... 

 

9.9. Värnö

 

Aamulla lähdimme tankkaamaan Nynäshamnin bensalaiturille.  No niin, veneen sydän kyllä sykähteli, mutta vesi ei kiertänyt. Sieltä, mistä lauhdeveden piti pulputtaa ulos veneen kyljestä, tuli pelkkää vesihöyryä. Ryhdyttiin tekemään keskinkertaisen vaikeaa sydänleikkausta. Kapu purki vesipumpun eikä löytänyt siitä mitään vikaa. Juoksupyörä oli vaihdettu jo viimeksi saman vaivan iskiessä Stellendamissa. Onneksi oli lauantai, ja venesataman tarvikekauppa oli auki. Uusi juoksupyörä löytyi (220 kr.).

- Toi on ihan saman näköinen kuin entinenkin. Miten tommoinen kumipyörä voi mennä rikki, taivastelin pitäessäni kahta identtistä kumipyörää kädessäni.

- Se on voinut jotenkin veltostua tai löystyä, Kapu tarjosi selitykseksi.

Kymmenen minuutin päästä pumppu toimi. Miten Kapu voi tietää, että juoksupyörässä oli vika, vaikkei päälle näkynyt mitään? -  Siinä on vain kaksi osaa, joissa voi olla vika, suodatin ja pumppu. Olin putsannut jo suodattimen.  Pitää laskea pois eri vaihtoehdot ja lopulta jää käteen vain yksi mahdollinen vika. Tämä oli helppoa, koska laite on niin yksinkertainen, mutta välttämätön.

Kello oli käynyt jo puoli yhteentoista ennen kuin päästiin pärryyttämään päivän merimaileja. Tuulta ei paljoa ollut, mutta purjeen ulkoiluttaminen antoi solmun lisää. Uskollinen Yanmarin puski aaltoja, ensin puolipilvisessä, sitten aurinkoisessa, ja lopulta sateessa. 

Kapu osti Nynäshamnista juoksupyörän, minä ostin merihousut. Rannassa oli merihynttyitä myyvä kauppa, jolla oli ”sesonkiale” kaikki-50%. Ostin Muston kolminkertaiset haalarit, joissa on sivuvetoketjut, joiden kautta pääsee kaivautumaan näiden peltipökysyjen sisuksiin. Pois niitä ei saa päältään kovin nopeasti, joten luukku on tarpeen tullen tarpeellinen. Näytän pöksyt päälläni astronautilta. Varustaudun ensi kevättä ajatellen. Jos Kapu pääsee toteuttamaan vaistojaan vapaasti, ollaan keväällä menossa heti kun jäät lähtevät, eli noin huhtikuussa. Silloin tarvitsee kunnon varusteet.

Nyt ollaan poukamassa uittamassa ankkuria, ulkona sataa, mutta huomenna on kaikki paremmin, sanoo sääprofeetta.

- Jos on huomenna tuulta, päästään Suomen puolelle, unelmoi Kapu karttansa takaa.

 

IMG_2889.jpg