IMG_1469.jpg

Oostenden satama iltaruskon aikaan 21.8. klo 22.00

21.8. Oostende

 

Nyt alkaa Oostende jo kyllästyttää. Oltiin valmistauduttu lähtemään puolelta päivin, mutta satamakapteenia ei näkynyt eikä kuulunut. Oli kuitenkin pakko maksaa kahden viikon veneen säilytysmaksu. Suomalainen kun on suoraselkäinen ja maksaa velkansa, osoittihan sen jo toinen maailmasotakin. Soitimme puhelinnumeroon, jonka löysimme vierassataman esitteestä. Joku vastasi puheluun ja lupasi tulla varttitunnissa ottamaan rahat vastaan. Puolitoista tuntia myöhemmin odotimme edelleen.

Kun satamakapteeni lopulta ilmestyi, kysyin, oliko hän ollut jossain muualla töissä.

- Voi ei, hän vastasi, - olin juoksuttamassa koiraani rannalla. Keisari ei enää anna sen enää juosta vapaana satamassa, ja se on hyvin vihainen tästä päätöksestä.

 Keisari oli vierassataman talouden hoitaja.  No, koira oli soma border collier, oli yrittänyt pitää kaikki veneet satamassa haukkumalla ja juoksemalla hulluna pitkin satamalaitureita. Toivoton yritys tietysti. Koira uskoi myös, että sen oli pidettävä kaikki alueella harhailevat ihmiset laumassa ja näykki ohikulkevien ihmisten nilkkoja, elleivät nämä sen mielestä laumaantuneet oikein.

-Älkää lähtekö tänään, hän esteli, - huomenna on ihana purjehdusilma, lämmintä ja leudot tuulet.

Uskoimme häntä ja menimme klubin ravintolaan heittämään Belgialle hyvästit.

IMG_1481.jpg

Sydänkirurgi työssään.  Miksi mastovalo ei pala?