IMG_0123.jpg

Kaikki näyttää päällisin puolin hienolta, mutta...

15.4.Alkmaar

Ei ole ehtinyt lehti puuhun vielä täälläkään, eikä veneemme vielä veteen. Nicholas Witshenin hallit ovat täynnä talvea viettäneitä veneitä, joiden omistajat kieppuvat hallissa valmistamassa veneitään tulevaan kauteen. Valmiiksi saadut veneet vedettiin halleista ulos ja pudotettiin veteen, vaikka kelit ovat sateiset ja kylmät.

Ennen Blue Swanin vesillelaskua vessa piti korjattaman, koneen kiinnitystyynyt uusittaman. Rostirautojen pultit piti kiristää, pohja korjata viime kauden karilleajon seurauksista ja myrkkymaalata, vanhoja ruosteita sulatella pois, ruoriin ommella uusi hirven nahka, keulakaide oikaista (siinä oli mutka), peräsimen lukituspultit uusia, kyljet hioa ja vahata.

                             Kapteeni ehti juuri purkaa vessan ja ostaa paikallisesta rautakaupasta tikkaat, ja sivuleikkurit. hankkia Media Makt:ista pölyimurin (hallissa ei saa muuten hioa)ja paikalliselta venetavarakauppiaalta tilata tutkan, kun hän äkkiä huomasi, ettei jaksa nostaa edes vasaraa. Kaikki voima oli valunut miehestä ulos ja hän vaipui vuoteeseen yskimään kuin äkäinen elefantti.

                             Siitä kun hän sortui vuoteen omaksi, on nyt kulunut neljä päivää. Odotamme edelleen, että hän virkoaisi. Tunnelmat ovat päivä päivältä muuttuneet masentuneemmiksi. Työt oli huolellisesti ajoitettu, niin että päästäisiin veteen silloin kun varauksemme Kings Innissä päättyisi.  Toteutussuunnitelma ei ottanut huomioon mahdollisia sairaustapauksia.

                             Meillä on peti maksettuna ensi viikon keskiviikkoon saakka, mutta vaikuttaa siltä, että Kapun työlista on silloin vielä pahasti kesken. Etsimme siihen mennessä uuden asunnon.

 

... työmiehen haalarit makaavat yksinäisinä kannella.

IIMG_0118.jpg