IMG_0578.jpg

 

23.5. Antwerpen

 

Kapu on asentanut tutkan. Nyt se seisoo putken päässä veneen peräpäässä. Turvallista on.

- Toimiiko se?

- Joo kyllä se toimii, mutta mä en ymmärrä mitä se sanoo, Kapu huokaa. – Kuva näytti ihan samalta kuin ne psykologin kirjassa olleet musteläiskät, joilla tutkittiin olivatko asiakkaat tolkuissaan. Muistatko?

- Muistan kyllä, vaikka en muista tulleeni tutkituksi. Ei auta kuin opetella, menee muuten rahat hukkaan. Kuka sua voi opettaa? Tuliko siinä käyttöohje mukana?

- Ei, paitsi jotain pientä. Pitää etsiä netistä. Eikä meillä ole nyt kunnollista nettiä.

Totta on, olemme olleet Antwerpeniin tultuamme kaupungin yleisen Wifi yhteyden varassa. Sataman oma  wifi ei toimi kunnolla.  

Lähdemme eteenpäin luultavimmin huomenna. Tämä ei ole lempikaupunkejamme. Vanha kaupunki on likainen, ja kulunut. Joitain hienoimpia, sodat säilyneitä rakennuksia on restauroitu, mutta päällisin puolin se näyttää oikealta satamakaupungilta. Vanhan kaupungin kapeiden kujien rakennuksia ei ole restauroitu yhtään, sen sijaan on rakennettu vanhojen talojen lomaan laatikoita eri vuosikymmeninä. Lopputulos on aika lohduton. Meinasin mennä ylpeytensä aihetta, katedraalia katsomaan. Ovella keräsivät pääsymaksuja. Katsomatta jäi.  Nukkavierun näköiset miehet, meillä heitä kutsuttaisiin maahanmuuttajiksi, täällä ehkä belgialaisiksi, kansoittavat kadut.  Jos kuitenkin haluaa ostaa muotivaatteita, niitä on katukaupalla, - ja hienoja. On vain hankala ymmärtää kuka niitä ostaa, kun katselee ohi kulkevia ihmisiä.

Kävin eilen aamulenkillä ja lähdin hölkkäämään melkein tässä sataman vieressä olevaa leveää katua. Kello oli noin puoli seitsemän.  Huomion herätti nainen, joka veti juuri pöksyjä jalkoihinsa tehtyään yön töitä.  Punaiset neonvalot eivät juuri näkyneet aamun valossa.  Oli jo hiljentynyt, muutama taksi odotteli kadun päässä.  Onhan näitä lyhtyalueita nähty ennenkin, mutta tämä oli oikein leveä bulevardi näyttävin ikkunoin. Hämmästyin niin, että kompastuin mukulakiveen ja lensin turvalleni.

IMG_0565.jpg

missä mahtaa olla Blue Swan?