20180730_110041.jpg

Mies katkaisee kävelykeppinsä polvien parannuttua terveyskylpylän mutahoidoilla


30.7.18 Haapsalu


Haapsalullakin on ollut suuri menneisyys. Se on perustettu joskus 1200 luvulla ja nimetty Läänemaan hiippakunnan keskukseksi. Ruotsalaisten saatua alueen valtaansa alkoi alamäki ja 1600 luvulla suuri osa kaupungin  väestöstä kuoli nälkään. Nyt kaupunki on herttainen lomakaupunki jonne kannattaa pistäytyä. Mahtavan piispanlinnan rauniot tarjoavat historiasta kiinnostuneille tutkittavaa.  Eilen siellä päättyivät viikon kestäneet  joogfestivaalit, huomenna alkavat jazz ja blues festarit. Kaupunki on kuuluisa mutakylvyistään joista kuninkaat ja tsaarit ovat käyneet täällä nauttimassa tavallisen rahvaan tapaan.

Paikallista designeä tarjoavassa lahjakaupassa ristikoita ratkova kuusikymppinen myyjä esitteli käsin kudottuja höyhenen kevyitä huiveja. Ovat kuulemma Haapsalun erikoisuus.

- Jokaisen tytön pitää kutoa tällainen huivi koulun viimeisellä luokalla. Huivin täytyy mahtua sormuksen lävitse. Täti selvitti aivan hyvällä suomen kielellä.  – Sitten on tällaista mutasaippuaa, joka pehmentää kovankin ihon, hän jatkaa myyntipuhetta katsoen merkitsevästi kapteeniin. Kapu osti sekä huivin että saippuan.

Kun tulin ruokaostoksilta, oli veneen salongissa 35 astetta lämmintä. Kapteeni ulkoilutti itseään istumalaatikossa, jonne pääsi pieni tuulen vire, eikä vastannut kun houkuttelen häntä ostamaan shortseja kaupungille.

- Kaupat on ilmastoituja, mennään sinne! Bussi on ilmainen.


20180730_114613.jpg