IMG_0467.jpg

Näissä kuutiotaloissa oli 120 asuntoa. Löysimme vain yhden joka oli myynnissä.

17.5. Lisää kaasua, Kapteeni!

 

Satamakapteeni oli luvannut tuoda Kapulle tänään töihin tullessaan kaasupullon. Hän tuli töihin kuitenkin ilman kaasupulloa, mutta kertoi että hänellä on kaveri joka voi tuoda sen toiselta puolelta kaupunkia. Hän ottaa siihen kaveriin yhteyttä ja ongelma ratkeaisi tuotapikaa. Kaveri tuli noin neljän tunnin kuluttua ilman kaasupulloa, mutta hänellä oli osoite mistä kaasua voisi saada.

– Sinne on vain kymmenen minuutin bussimatka. Vuokratkaa polkupyörä, hän sanoi ja  antoi osoitteen mihin olisi pyöräiltävä. Kapu pyöritteli osoitetta käsissään. Miehistö oli lähdössä kaupungille kultturitalkoisiin. Oli vielä jokunen museo näkemättä.

 – Onhan toi ihan mahdoton ajatus, että polkisit tyhjän kaasupullon kanssa jonnekin huitsin nevadaan ja tulisit täyden kanssa takaisin. Vaikea uskoa, onhan tämä iso kaupunki. Hankitaan seuraavassa paikassa. Eihän vanhakaan pullo ole vielä lopussa. Sitä paitsi meillä on vain yksi kartta. Mä en voi lähteä ilman karttaa.

-Mene vaan, kyllä mä kartan löydän. Stressaa, kun kaasu voi loppua minä hetkenä hyvänsä. Sit ei voi keittää kahvia eikä muutakaan.

Miehistö palasi veneelle kello kuusi illalla loppuunkävelleenä.

- Saitko kaasua?

- Joo, mutta kävelin sinne ja toin täyden pullon repussa. Sinne oli noin kolme kilometriä ja sama takaisin. Kartassa näytti lyhyeltä, mutta oli pitkä matka. Meillä kaasu myydään huoltoasemilla, mutta tässä osoitteessa oli retkeilytavaroita myyvä jättimarketti. Eivätkä suostuttelematta halunneet vaihtaa mun pulloa uuteen, kun siinä luki Kosan, eikä ne olleet kuulleetkaan sellaisesta, vaikka pullot olivat ihan samanlaiset. Täysi pullo painoi aika tavalla repussa. Oli pakko juoda olut palattua.

- Miten tällaisessa Hesan kokoisessa kaupungissa voi olla niin vaikeaa ostaa kaasua?

- Jos joku purjehtija lukee sun kirjoituksia, niin sano niille, etteivät tule tänne Rottikseen kaasua ostamaan. Täällä on ensiluokkaiset serviisit, hienot suihkut, vessat ja ravintolat, mutta kaasutilanne on katastrofaalinen.

Miehistö oli museossa katsomassa Philippe Hallsmanin valokuvia hyppivästä Marilyn Monroesta ja Windsorin herttuasta ja rouvastaan ilman kenkiä ja jalat ilmassa.  Matkalla hän räpsi valokuvia itsekin tästä arkkitehtien luomasta ihmekaupungista. Kauppahalli on asunnoilla kuorrutettu pulla, ja kuutiotaloissa uskoisi  valuvansa lattialta kohti seiniä. Niitä kannattaa tulla katsomaan, jos on tännepäin asiaa. Tämä on melkoinen metropoli, vaikkei kaasua tahdo löytyä.

World Trade Centerillä on oma torni jossa kello. Luulin tulevani kirkolle, kello kilkatti iloisesti, kuin häitä ilmoittaen. Jonkinasteinen temppelihän tässä on kysymyksessä. Busineksen valtakunnan temppeli.

 IMG_0485.jpg

Hallin katto on koritseltu maalauksin. Illalla halli valaistaan sisältäpäin jolloin ne näkyvät ulos.

IMG_0469.jpgP