k%C3%B6pis%20022.jpg

Olisko nämä mulle hyvät? Olen niin pätkä.


31.8.


Maanantai


Köpenhamina


             Olin designmuseossa.Tanskalainen muotoilu on kallista ja kuuluisaa. Museossa olikin huonekalu- ja lamppumuotoilu hyvin edustettuna. Tuoleja rakastava ystävättärni olisi ollut haltioissaan. Lisäksi oli aika paljon italialaista ja ruotsalaista muotoilua. Löysin kolme suomalaista esinettä. Yksi simppeli lasinen aaltovaasi ja toinen vähän isompi myrkynvihreä versio samasta vaasista. sekä Aallon tubiparantolaan Paimioon tekemän tuolin, jonka lähes kaikki suomalaiset tuntevat ja josta ei pienempi ihminen pääse ylös. Se on niin syvä. Eli siis kolme Aaltoa, muttei mitään muuta. Lisaksi pikkuvaasin tekstin mukaan sen valmistuspaikka oli Littala. Missä lie? Sitten oli Gaugunin tekemiä vaaseja, jotka olivat niin kamalia, että olisin uskonut niiden tulleen jonkun lapsen savileikeistä. Enkä oikein ymmärtänyt mitä ne tekivät tanskalaisen designen keskellä.


           Museokaupasta ostin MOMAAssa tuotetun muistipelin, jossa etsittiin kengälle paria. Suunnittelen pelaavani sitä joskus yksivuotiaan Tuulian kanssa. Tyttö koittelee jo nyt jalkaansa eteeseen unohtuneita kenkiä. Kengät ovat  useimpien naisten  heikkous. Lähdin kerran syksyllä ostamaan nahkaisia läskipohjia jotka kestäisivät sateen. Tulin takaisin mukanani punaiset mokkasaappaat.


       Meillä kävi vieraita Suomesta. Pariskunnan miehenpuoli oli jäänyt eläkkeelle ja he olivat juhlimassa tätä elämän virstanpylvästä lähtemällä kahden viikon risteilylle Kööpenhaminasta Välimerelle. Jostain Rivieran nurkilta piti sitten lentää kotiin. Matkalla oli tarkoitus tanssia argentiinalaista tangoa. Ehdimme syödä veneessä aamiaista ennen laivansa lähtöä.Toivotimme heille hyvää matkaa. Rsteilylaiva oli nimeltään Costa fabulosa. Costa Concordiaan ei enää päässyt.


       Kapu korjaa venettä sitä mukaan kun minä ehdin sitä rikkoa. Olen jo repinyt irti sohvan selkätyynyn pitimistään ja rikkonut kaikki lasit. Ostin halpoja laseja tilalle ja Kapu teki jotain ihmetekoja joilla sai tyynyt taas paikoilleen. Dumppasimme kuitenkin suunnitelman siirtyä huomenna Nyhavniin veneinemme. Olisi ollut lyhyt matka sillilautaselle, mutta mulla on liian lyhyet jalat. En pääse kiipeämään laiturille. Paikkoja olisi ollut riittämiin.


Koko päivän satoi. ja vähän ukostikin.

k%C3%B6pis%20011.jpg 

Karvapäiset miehet matkalla kasarmille.