WP_000815.jpg

Jokaisella hommalla on alkunsa ja loppunsa. Mutta missä hiivatissa se loppu nyt on ?

 

2.5.

Alkmaarissa edelleen

 

On palattu arkeen. Vaikkei Hollannissa jaksettu enää juhlia työn päivää, hyvä kun saatiin synttärijuhlat valmiiksi juhlituksi sitä ennen.  On siinä etunsa, ei ilmapallon kuoria, ei serpentiiniroskaa, ei rikkinäisiä pulloja, porttikonkiin sammuneita nuoria, ei tallattuja nurmikenttiä. Eikä krapulaa.

 Vene on saatu veteen vappuaattona, mutta kuoharit jäivät juomatta, kun huomattiin sen vuotavan.  Merivesipumpun tiiviste vuosi ja raakavesisuodatin oli hajalla. Kapu ohitti letkulla raakavesisuodattimen ja merivesipumpun tiiviste kestää Amsterdamiin saakka, josta saadaan uusi.

Tänään piti nostaa masto, mutta mastomestari oli kuulopuheen mukaan sairastunut ja viety sairaalaan. Maston nosto on siis lykätty siihen asti, kunnes löytyy joku, joka osaa sen paikalla olevilla vempaimilla nostaa paikoilleen.  Tutkan jalan hitsaaja on käynyt ottamassa mittaa sen jalasta. Nyt jännitetään saako hän sen keskiviikoksi valmiiksi ja toimiiko tutka.

Kapu on maalannut, kiillottanut ja korjannut venettä nyt neljä viikkoa. Hän on uusinut vessan venttiilit. Nyt ei meillä pissat haise. Hän on hionut pohjan, maalannut sen myrkkyvärillä, paikkamaalannut, kiillottanut ja vahannut kyljet, nostanut moottorin pois paikaltaan ja vaihtanut sen särkyneet kumityynyt, huoltanut moottorin, vaihtanut öljyn, sekä kaikki suodattimet ja vesittänyt polttoainetankin. Vessan lavuaarin alaiseen synkkään reikään hän laittoi päällisen ja pesi maston, sekä laittoi uudet akut kulahtaneiden tilalle ja osti ankkurikettinkiä 25 metriä.

Lisäksi on venettä vaatetettu. Se on saanut uudet tuulisuojat avotilaan, roiskehupun, pussin kumilautalle, ja suojusksen pulpitissa nököttävälle apumoottorille. Veneen vaatetuksesta näiltä osin vastasi Vääksyssä sijaitseva Papan verhoomo.

Alkmaarista lähdetään ensi helatorstaina. Niin olimme päättäneet. Nyt tuo torstai lähenee, mutta läheneekö lähtömme? Jännitys tiivistyy.

                                                          *          *          *

 

En tiedä miksi kaksi vanhaa blogia on ilmestynyt juttujonon kärkeen.  Edellinen blogini on kirjoitettu 30.4., siis vappuaattona. Siitä skrollaamalla alaspäin löytyvät kaikki julkaistut jutut aikajärjestyksessä.

EIMG_0163.jpg

Olisin itse ehkä ristinyt tämän vaaleanpunaisen, hempeän, kukkasen joksikin muuksi.