20180822_200646.jpg

Vierassatamamme huoltorakennus

22.8. Älgö

 

Nyt on vaihdettu ulkomaiset suihkut, saunat, ravintolat, vuokrapyörät, kylpylät, shampanjabaarit, supermarketit etc, kotimaan palveluihin.  Älgö tarjoaa meille ulkohuussin, lukossa olevan talon, lukossa olevan rantavajan, neljä lammasta, ja palaneen sauna rauniot. Pesulla voi käydä meressä esim. sukeltamalla veneen rappusilta. Ei autoja, ei remuavaa nuorisoa. Sen sijaan hiljaista ja autiota, ehdottoman yksinäistä. Niin yksinäistä että täällä ei ole edes kenttää. Kapteeni ratkaisi ongelman näppärästi vetämällä liikkuvan wifimokkulamme pussissa mastoon.  Tuuli ulvoo männyissä, tuuli, joka on taas voimistunut. Huomenna voi mennä veryttelemään luontopolulle ja syödä illalliseksi purkkiruokaa.

Kapteeni oli iloinen kuin pikku poika kun hän hyppi kallioilla ja haisteli kotimaan tuoksuja. Muistelin haikeasti ensimmäistä kesäämme purjeveneessä. Oltiin silloin Saimaalla ja purjehdittiin kohti Kuopiota. Satoi koko ajan, mutta kaikki oli uutta ja huisin jännittävää.  Nyt on maailman ihmeet nähty ja Älgön laituri on selvästi kutistunut sitten viime näkemän. 

Kapteeni oli lukenut sääkartoilta, että myrsky laantuisi juuri täksi päiväksi, mutta huomenna se taas voimistuisi entisiin myrskylukemiinsa. Kello puoli kahdeksan irrotimme köydet ja kävi juuri niin kuin oli luvattukin. Lämmin tuuli työnsi veneemme melkein perille. Olimme Älgön harmaassa, tuulenpieksemässä pikku laiturissa kello viisi. Ehdimme pujahtaa juuri tänä täydellisenä purjehduspäivänä lahden ylitse. Myrsky jatkuu kuulemma huomenna. 

Sajuna on palanut tänä kesänä. Sen todistavat kärventyneet koivunlehdet

20180822_200527.jpg