IMG_1585.jpg

Tilataidetta Scheveningistä

13.5. Ijmuiden-  Scheveningen

 

Olemme matkustaneet neljä päivää eikä purjeita ole päästy vielä nostamaan.  Toisaalta – ne pantiin paikoilleenkin vasta pari päivää sitten, mutta odottavan aika on pitkä. Vastatuulta piisaa. Huomiseksi on luvassa myös vastatuulta.  Aamulenkki meni piloille. Lähdin Ijmuidenin upealle hiekkarannalle tuulia haistelemaan ja juuri kun pääsin sinne, alkoi sataan. Lähdin takaisin veneelle, jonne päästyäni olin hyvin, hyvin märkä ja pahalla tuulella.

Noin tuhannen venepaikan Ijmuidenin venesataman kyljessä oli kauppa, jonne lähdimme ostamaan talouspaperia. Ulos oli viritelty perhoshaaveja, mutta sisällä oli kaikkea, ruokatavaroista leikkiautoihin.  Kaupan pitäjä oli Porista kotoisin oleva vaalea, korkeapovinen noin nelikymppinen, vaalea nainen. Rakkauden Ijmuideniin tuoma jo 28 vuotta sitten. Myöhemmin rakkaus oli sammunut, mutta jäljelle oli jäänyt muutama lapsi. -Mihinkäs minä täältä lähtisin? Hän kyseli ehkä enemmän itselleen kuin odottaen meiltä vastausta. Ilahtui niin kotomaan asiakkaista, että olisi kutsunut meidät kotiinsa, mutta olimme pakotettuja lähtemään eteenpäin.

Matkustamisellamme on nyt päämäärä. Dublinissa on oltava kesäkuun toisella viikolla, vaikka väkisin. Siellä odottavat Kapun kaverit ja dublinilaiset oluttuvat. Täytyy tehdä pitkiä päivämatkoja, eikä jäädä satamiin virumaan viikkokausiksi, niin kuin viime vuonna kävi.

Hinnat ovat kallistuneet viime vuodesta. Täällä   Scheveningenissä pitää maksaa 30 e/yö, vaikka vessat pannaan lukkoon jo seitsemältä illalla. Lisämaksusta pääsee pissalle myöhemminkin. Eikä sesonki ole vielä alkanut.

Tulppaaniaika alkaa olla ohi.

IMG_0156.jpg