20190810_204049.jpg

Julkisivulautakunta on ollut tiukkana. 

 

10.8.19    Hölick

Kapteeni on lahjakas etsimään kummallisia satamia. Niin kuin nyt tämä Hölick.  Pakkohan satamia on tietysti jostain löytää koska Sundsvallista seuraavaan kaupunkiin, Gävleen, on 120 merimailia eli kolmen päivän purjehdus.  

 Startattiin Sundsvallista kello yhdeksän aamulla tyynessä ja puolipilvisessä säässä ja vene kiinnitettiin Höliken laituriin kello seitsemän illalla.   Melkein koko matkan tuuli – vastaan, mutta onneksi lähempänä merimatkan loppumaileja, alkoi vienosti sataa.

Niemen takaa löytyi pieni kylä, jonka satamassa oli kourallinen veneitä. Lauantai kun on, niin kaikkiin veneisiin kannettiin muonaa ja grillejä ja kasseja. Lauantain vietto oli selvästi alussa. Veneet eivät tietenkään poistuneet satamasta.

Kun näistä lauantain herkkuillallisista nyt tuli puhe, niin esittelen tässä veneemme tämänpäiväisen illallisen. Alkudrinkkinä tarjoiltiin kapteenille rommishotti, ja miehistölle gintonic.  Sen jälkeen pääruuaksi nautittiin Felixin guashikeittopurkin sisältö. Keitossa oli jokin verran lihaa, perunaa ja sipulia.  Kapteeni näytti pettyneeltä kohottaessaan soppakattilan kannen.  Lisäkesalaattiin pilkotut salaatinlehdet olivat hieman nuutuneita, mutta tomaatti ja kurkku petrasivat suutuntumaa.  Balsamietikka oli mennyt kaksi vuotta sitten vanhaksi ja sitruunaa ei ollut, niinpä kastike sekoitettiin pelkästä rypsiöljystä.  Tumma leipä ja näkkäri nököttivät sovussa leipälautasella. Ruokajuomana kapteenilla olut, miehistöllä vesi.  Jälkiruuaksi kapteeni sai energiapatukan ja miehistö sai tiskata astiat.

Niin kuin arvata saattaa ei veneemme miehistöstä päällystö mukaan lukien ollut enää kymmenen tunnin veneessä istumisen jälkeen kartsalle lähtijöiksi, vaikka lauantai olikin. Sitä paitsi rannalla ei näkynyt ketään. Kaikki hauskanpito oli keskittynyt veneiden salonkeihin. Satamassa oli makasiini, jossa paloivat valot.

20190810_195954.jpg