20190706_110227.jpg

 6.7. Barosund

 

Kapteenin mukaan Barosundin salmi on ollut jo viikinkien käyttämä vesireitti. Nyt me kelluimme siellä ankkurissa lähellä ikiaikaista kalastajien kauppapaikkaa, josta ajan kuluminen on muokannut kesäelämän keskuksen. Salmen ylitse kulkee lossi ja siellä on paitsi laituri, myös yhtä ja toista myymälää, ja ennen kaikkea  K – kauppa, josta kaikki Inkoon pitäjän pysyvät, tilapäiset ja ohiajavat asukkaat ostavat  ruokansa. Kauppa tehnee huomattavaa tiliä kesäaikaan, mutta talvella se lienee aika lailla hiljainen. Kaupan ovessa yllytettiin asiakkaita ostamaan kaupan osakkeita.  Tuotto tuskin olisi kummoinenkaan, mutta osakeanti toisi ehkä kaupalle lisää puhtia

Olimme onnistuneet ankkuroimaan sinne Barosund päivänä. Veneitä lappoi muutamassa minuutissa laiturit täyteen. Kapteeni puhalsi kumiveneen matkakuntoon ja sousimme juhlanviettoon.  Orkesteri oli jo tovin päästellyt ruotsalaisia kesälauluja ja joskus suomalaisiakin.  Kotitarveteollisuuden tuotteita oli runsaasti tarjolla, pipoja, koruja, savieläimiä, pukuja, saaristolaisleipää, kaamean rasvaista savulohta, rieskoja, käsin tehtyjä kaappeja ja keinutuoleja. Kaiken yllä iloinen meteli.

Teimme ostoksemme kaupassa, jonka hintoja ei voi verrata pääkaupungin vastaaviin.   Kun raahasimme ostoskassimme kumiveneelle huomasin, että kännykkä oli kadonnut. Mutta ei hätää, siellä se odotti kylttimaakarin kojussa josta olimme neuvotelleet mökille hankittavan nimikyltin hinnoista. Odotamme kyltin saapumista noin syyskuulla.

Kun barosundpäivä päättyi kello 15, oli kylä autio varttitunnissa.

Herttaisia vessapaperitelineitä

20190706_110920.jpgr20190706_110638.jpg

Ikiaikaista designeä.