20190803_164451.jpg

Ulvö-päivien myyntiartikkeli " 50% alennettu Höga Kustenin esittelykirja ja ilmainen mainoslehti.

3.8. Ulvö

Alkoi Ulvöhamnin kesän kohokohta, kaksipäiväiset Ulvö dagar. Kyllä alkoivat, mutta vaikka veneitä odotettiin satamäärin, ei juuri kukaan tullut. Luultavimmin olivat aamulla katsoneet lämpömittariin ja todenneet, ettei tuonne kylmään sateeseen kannata lähteä. Mitä on kansanjuhla ilman ihmisiä? Ehkä likilaskuinen sokerikakku, tai aavikko ilman keidasta.

Kävelimme ns. rantabulevardia, joka on noin neljä metriä leveä soratie, jonka reunalla punamullalla maalatut, moneen kertaan korjatut kalastajien talot esittelivät täydellisiä puutarhojaan ja kynsisaksilla leikattuja nurmikkojaan. Olin odottanut markkinatunnelmaa kaupustelijoineen, mutta kadun varrelta löytyi vain pari kirpputoripöytää, jossa myytiin vintiltä löytyneitä, pölyttyneitä kamoja ja yksi saaristolaisleipää myyvä nainen. Hotellin lähistöllä, parhailla paikoilla, myytiin porvoolaisia makeisia ja nahkavöitä, pakastepusseja, hunajaa ja hilloja. Laiturilla tanssitettiin lapsia.

Ruotsalaiset ovat innostuneita tietovisoista, niitä tarjottiin kylän kolmessa kapakassa. Yhdessä oli lisäksi kitaralla itseään säestävä naisduo. Tietokilpailuihin emme voineet osallistua, koska emme ymmärtäneet, mitä kysyttiin.

Kello kuusi menimme kirkkoon kuuntelemaan musiikkia, jota ei sittenkään soitettu. Muuten hyvä, mutta konsertti oli tulossa vasta 17.8. Miehistön  musiikin nälkä ei ollut huomioinut oikeaa esityspäivää. Sen sijaan menimme illalliselle kapakkaan, joka oli tehty matkustajakodin alakertaan.  Pöytä vessan oven vierestä, kurja ruoka, likaiset pöytäliinat ja liian kova-ääninen Elviksen musiikki.

No, huomenna on Ulvö – päivien toinen päivä. Ehkä silloin on kaikki paremmin.

20190803_164839.jpg

Toivottavasti ei tule isoa tulipaloa...