20190731_212450.jpg

31.7. Trysunda

Seuraava etappimme on kuin satukirjasta napattu ruotsalainen maaseutu-unelma. Kaikki talot on maalattu samalla punaisen sävyllä ja ikkunanpielet ja nurkat ovat valkoiset, ikkunoissa valkoiset pitsiverhot. Ei roskan roskaa ja huolellisesti kitketyt kukkapenkit pihoilla.  Entiset talvessa värjöttelevät kalastajien asumukset on hellällä kädellä muutettu kesähuviloiksi. Saarella talvehtii vain muutama henkilö.

Vierassataman palvelut ovat ihan hyvät, Pitkien parakkien ovia availlessa löytyivät wc:t, suihkut, pesukoneet, pieni kauppa, lounasruokala, itsepalvelukeittiö. välissä muutama vuokrahuone. Tunnelma on kuin partioleirillä. Reippaat nuorukaiset ja neitokaiset purkautuvat rinkkoineen saarelle liikennöivästä laivasta.  Laiturissa köllöttävät maan rikkaat isoine veneineen ovat ehkä nauttimassa paluusta luontoon paikassa, jossa ei ole asfalttiteitä.  Sataman vastaanottotiskiä hoiti kaksi keskenkasvuista poikaa. Tuskin olen löytänyt vielä kaikkea tarjolla olevaa näiden isojen ja pienten talojen joukosta. Viimeisin löytöni oli mahtava savustusuuni ja saunapalju.

 Yritimme tutkia ympäristöä, eli kävellä kylän talojen väliin jäävää kapeaa soratietä, mutta hyinen tuuli pakotti takaisin salonkiin lämmittelemään.

 

20190731_212113.jpg

Kauppa vasemmalla ja lounasruokala oikealla

 

20190731_212421.jpg

Rantarakentamista täkäläisittäin