IMG_1172.jpg

 

29.7.16.Brighton

 

Kello puoli seitsemän aamulla nukuimme rauhallista, hyvän omantunnon omaavan ihmisen unta, kun veneessä rysähti. Luulin maston kaatuneen, vaikka olimme turvallisesti satamassa. Kapu ponkaisi ylös, nukumme keulapunkassa, ja paiskasi kattoikkunan selälleen.  Ulkona raivosi kova tuuli, ja joku onneton oli tullut hakemaan satamasta suojaa. Olimme ensimmäisessä rivissä sisääntuloa vastapäätä. Hän oli yrittänyt tulla viereemme sivukiinnitykseen, mutta oli mennyt ohi ja peränsä paiskautui venettä vasten. Hän yritti nyt naapuriin, koska vapaata paikkaa ei ollut. Vahingot tarkastettiin, niitä ei ollut. Menimme takaisin peiton alle. Jo kohta toinen, vielä kovempi rysähdys. Miesparka oli yrittänyt kääntää venettä ja onnistuikin siinä osittain, mutta nyt keula-ankkurinssa väänsi veneemme kaidevaijerin pylvään kiemuraan.

Meidänkin piti lähteä, mutta tuuli oli sitä luokkaa, että Kapu ajatteli olevan parempi, jos jäämme paikoillemme odottamaan suotuisampaa säätä. Puoleleta päivin sää parani, mutta oli jo liian myöhäistä lähteä.

Veneemme entinen omistaja, näin meidän kesken, Riku, tulee vaimoineen katsomaan venettä. Tutkimaan mitä ne suomalaiset on sille tehneet. Hän tulee näkemään kankaalla verhoillun veneen. Uudet tuulisuojukset avotilaan, uusi roiskesuoja, ikkunaverhoja, tyynyjä, seinäverhoja, laivankuvia. Hän on varmaan kauhuissan.  Hänen rakas kilpaveneensä on kesytetty joksikin asuntolaivaksi.

Lähdemme Lontooseen kanssaan viikonlopuksi, ja eteenpäin Brightonista ensi maanantaina.

 

British humor: Mies silmälääkärille: Hyvä tohtori, miksi aina kun juon teetä, vasempaan silmääni sattuu?

Silmälääkäri: Varmaan auttaa jos otatte lusikan pois kupista.

 

IMG_1171.jpg