kung%C3%A4lven%20001.jpg

Tässä vierassatamassa ei ollut ketään muuta.

 

12.8.

Keskiviikko

Göteborg

Istuimme aamiaispöydässä Kungälvissä. Söin hyvällä halulla paistettua pekonia ja munaa, jotka Kapu oli valmistanut. Kahvi oli kuumaa ja leipä suhteellisen tuoretta. Kaasu pääsi loppumaan juuri kun Kapu oli paistamassa omaa munaansa. Kaasupullo oli vaihdettu Nynäshamnissa 19.7.

” Tuli sentään pekonit paistetuksi. Syön munan myöhemmin. Kaasupullon vaihtamisessa on liikaa vaivaa näin aamupuhteeksi”, hän sanoi.

Mukelsimme kumpikin hiljaisessa salongissa omaa aamiaisvoileipäämme ja odotimme aamiaisen lopuksi tulevaa suklaakeksiä.

”Kohta olemme pisteessä josta ei ole paluuta”, hän sanoi.

Kuulosti juhlallisen synkältä. Mistä pisteestä ei ole paluuta? Paluuta minne?

” Mitä se tarkoittaa? Olemmeko jotenkin kadotettuja?” utelen. En uskonut, ettei meillä olisi paluuta vielä vaikka minne. Helsingissä odotti asunto ja mökkikin oli talven tyhjänä.

” Lentokoneessa se tarkoitti sitä pistettä, jossa kerosiini ei enäa riittänyt  paluseen”.  Kapu muisteli aikoja jolloin vielä pääsi lentämään.

”Taitaa yleisesti tarkoittaa pistettä, josta ei voi palata enää entiseen. Miten se liittyy meidän matkaan?”

” No siten, että pitää päättää halutaanko me kotiin ennen syysmyrskyjä vai jäädäänko jonnekin puolivälikrouviin. Aika ei kohta riitä enää kaikkien vaihtoehtojen toteuttamiseen. On aika valita joku niistä”.

Totta, kanavaretki oli nyt tehty ja piti aloittaa matka kakkosvaihe. Niinpä ryhdyimme miettimään mitä sitten tehtäisiinkään. Kaivoimme karttakirjat ja välimatkataulukot esille ja pohdimme pitkään. Lopputulos oli nivaska eri vaihtoehtoja. Päätimme jättää tulevaisuuden hautumaan ja nauttia tästä päivästä.

Ensin tutkimme Bohusin linnoituksen rauniot sitten söimme lounaaksi katkarapuvoileivät.

Ulkona aurinko oli jo korkealla kun lähdimme ajelehtimaan kohti Göteborgia. Joki muuttui leveämmäksi ja paljon rumemmaksi. Teollinen maailma kiertyi auki yhä tiheämpänä. Nuhruiset vanhat satamalaiturit, kuluneet tehdasalueet, voimalat, rapistuneessa maalissa seisovat makasiinit, monenmoiset ruosteiset isot ja pienet laivat reunustivat Götajoen rantoja. Siitä tiesi, että oli saapumassa suureen satamakaupunkiin.

Kaarsimme Göteborgin oopperan viereen rakennettuun vierassatamaan kello 17.00

kung%C3%A4lven%20013.jpg

Kapu syventyy satamaoppaaseen. Huippukiinnostava.  Siitä löytyvät koordinaatit joilla löytää perille.