IMG_2710.jpg

Ihan kuin mehiläispesä. 

18.8. Rendsburg

 

Kyllä on ollut koko kolmivuotisen purjehdushistoriamme tylsin päivä. Pitkä ja tylsä. Piti olla kovia tuuliakin, mutta vähäinen tuuli lerputti keulapurjetta matkalla Bunsbytteliin. Kielin kanavassa ei sitten voinut enää ajaa purjeilla, vaikka olisi tuullutkin, muttei tuullut. Taivaalla roikkuivat savenharmaat pilvet, jotka pidättelivät sadetta, jonka ne sitten saivat valmiiksi vähän ennen Rendsburgia. Noin kolme merimailia ennen Rendsburgia loppui myös polttoaine ja moottori  pysähtyi, eli tuli stop. Tämä oli jo toinen kerta, kun löpö loppuu kesken matkan. Ensimmäisen kerran niin kävi Irlannin meren ylityksessä ja   toisen kerran nyt.  Kapu oli kantanut tankin  piripintaan Borkumissa, ja jo nyt  oli löpö loppu. Varakanisteri oli vielä koskematon, ja päästiin kuitenkin eteenpäin. Kun oli päästy perille, tankattu, ja Kapu oli tehnyt laskutoimituksia koskien kuljetun matkan ja käytetyn polttoaineen suhdetta, hän huomasi, että tankki on kaksikymmentä litraa pienemi, kuin mitä veneen valmistaja oli antanut ymmärtää.

Kyllä harmitti, kun oltiin lähdetty Cuxhavenista kello 7.45 ja moottori sanoi köh, köh illalla kello 19.15. juuri kun oltiin saapumassa perille. Sade vielä viimeisteli tilanteen omalta osaltaan, avaamalla taivaan hanat samanaikaisesti.  Kun oli tankattu ja saatu vene köytettyä yöksi Rensburgin jahtiklubin laituriin, kello oli jo noin 20.30.  Klubin nurkalla oli tietysti ravintola, minne emme menneet, olimme liian väsyneitä, mutta veneeseemme kantautui arabialaisia sointuja, jota soitti nuorten arabimiesten iltaa viettävä porukka spotifylla. Kyllä tuntui oudolta, kuin Jyllannin niemimaalla, Schleswig-Holsteinin osavaltiossa Pohjois-Saksassa,  jahtiklbin nurkalla soi äänekäs arabimusiikki, ja on jo ihan pimeää.

Matkan teki tylsäksi se, että kanavan rannoilla ei ole mitään nähtävää, pelkkää pusikkoa koko 98,5 kilometriä, mitä nyt jättikokoisia konttilaivoja ja kerrostalon kokoisia huviristeilijöitä lipuu ohitse. Turistiristeilijöille voi aina vilkutta, ja saa noin sata vilkutusta takaisin.

Huomenna nukutaan pitkään ja lopetetaan tämä kanavassa souteleminen. Kunnon tuulia tässä jo taas kaivataan.

 

IMG_2713.jpg