IMG_0224.jpg

Tervetuloa meille.

Bergerweg 51

20.4.

 

Olemme löytäneet uuden kodin. Nyt meillä on käytettävissämme hollantilainen talo, joka hakkaa mennen tullen hotellin jossa asuimme, sekä hinnan että laadun puolesta. Omistaja on pieni eläkeläisnainen, Henne van den Maat. Talon kolmannessa kerroksessa asuu toisiinsa ja makrobioottiseen ruokaan rakastunut nuori pari. Toisessa kerroksessa asuu nuori vihainen mies, Hanyo ja me. Kun Hanyo esitteli taloa ja avasi yhden kolmannen kerroksen suljetun oven, löytyi nurkassa istunut mummo, joka löydön tehnyt, hämmentynyt Hanyo, esitteli rouva Hennen äidiksi. Takapihalla ruopii kolme kanaa, ja vahvuuteen kuuluu myös maatiaiskissa, Mitshi.  Alakerrassa on keittiö, olohuone ja ruokasali. Rouva Henne pitää Bed and Breakfast -vuokralaisia. Hän antoi myös polkupyöränsä Kapun käyttöön.

Etsimme Alkmaarista hyviä ruokapaikkoja ”trip advisor”in avulla.  Uskoimme, että siten löytyvät parhaat mansikkamaat. Katsoimme ensimmäiset kymmenen paremmuusjärjestykseen laitettua ruokalaa. Emme menneet parhaaksi arvioituun ruokapaikkaan. Se oli hotellin kulmalla seisova belgialaisia (ranskalaisia) perunoita tarjoava koju. Niitä sai majoneesilla tai ilman. Sieltä olisi saanut”Trip advisor”in mukaan huippuruokaa viidellä eurolla. No mehän tiedämme, että ykköseksi pääsee, jos tarpeeksi moni syöjä kehuu netissä. Alkmaar on yliopistokaupunki, jossa on vilkas yöelämä. 

Kapu on päässyt kiinni työrytmiin ja hioo ja maalaa veneen pohjaa. Tällä hetkellä arvioitu vesillelaskupäivä on vapun aattona. Ensimmäinen kevätpäivä oli tänään. Ruoho ponnahti vihreäksi, ja pensaat kukkivat. Taivas on sininen ja ei tuule.

IMG_0211.jpg

Rouvat louaalla uuden kotimme pihalla.