IMG_1449.jpg

Alppimaisemia merien vastapainoksi.

 

21.8. Takaisin Oostendeen

 

Vene oli odottamassa meitä sellaisena kuin olimme sen jättäneet.  Kapu istahti salongin sohvalle onnellisena.

- Kyllä se remuaminen jo riitti. Onpa hyvä päästä taas kotiin.

Vihkiäisiä oli juhlittu kaksi päivää Sveitsin alpeilla avoimen taivaan alla. Onneksi ei silloin, muuten olisimme joutuneet pitämään sadetta lampolassa. Oli ilmapalloja, lampaita ja niitä kaitsevia Border collie koiria kasoittain ruokaa ja humalluttavasti juomia, bändissä laulava morsian ja yökauden riekkumista.  Näköalat olivat kauniita ja rinteet vihreän ruohon peitossa.

Niin – siis kotiin. Veneestä on tullut meille koti, jossa olemme viettäneet jo noin sata päivää. Ensimmäisenä yönä, jonka vietin hotellissa, putosin vuoteesta. Veneen laidat pitävät nukkujan paikoillaan, mutta hotellisänky on laidaton.

Lähdemme huomenna Vlissingeriin, kunhan ensin on saatu jotain ruokalaareihin, jotka ovat aivan tyhjät.

 Jos liikutte näillä main, niin suosittelemme tätä satamaa. Palvelut ovat olemattomat, sijainti syrjäinen, mutta vanha klubirakennus on suojelukohde ja sieltä saa mainiota ruokaa. Tänne mahtuu aina ja täällä on persoonallinen satamakapteeni. Sitä paitsi tämä on hyvin halpa. Ratikalla pääsee kolmella eurolla keskustaan. Ratikka kulkee viidentoista minuutin välein.  On täällä myös hieno satama kaupungin keskellä.

 

 

En tiedä kuka hän on,mutta hänen kuvansa on näyttävällä paikalla sataman talon seinään ikuistettuna.

IMG_0608.jpg