IMG_1510.jpg

Brabantlaisia kesämökkejä, eli matkailuautoja kilometrikaupalla pysäköityinä sisäjärven rantaan

 

26.8. -  Brabant/ Hoeck van Woerskerk

 

Olen juuri kuullut, että en olekaan Hollannissa, vaan olen Brabantissa, joka on Alankomaiden maakunta. Hollanti on vain yleisnimitys Etelä-  ja Pohjois- Hollannille, jotka ovat myös maakuntia. 

Viime yön olimme ankkurissa jossain Brabantin nurkalla. Alueella on laajoja matalahkoja sisäjärviä, ja kanavia, joiden lävitse puikkelehdimme. Hoeck van Woerskerk luki kartassa, mutta mikä kirkko oli kysymyksessä, se jäi epäselväksi. Emme nähneet muuta kuin hyvin maisemoidun järven rannan, jota pitkin kulkevaa tietä pyöräili silloin tällöin jokunen ihminen. Kaukana rannasta kulki väylä, jota pitkin raskaasti lastatut proomut kynsivät koneet kumeasti jyskyttäen.

Helteisen päivän yö oli täysin tyyni. Aamulla ankkuria nostettaessa Kapu huomasi, että ankkuripeli oli rikki. Se oli kerran jo korjattu Jerseyssä, mutta ilmeisesti Normandian rannikon maininkeihin ankkuroituessamme se ei ollut pitänyt ankkuripaikasta. Kapu hilasi sen käsin ylös ja pääsimme jatkamaan matkaa.

Oli mielettömän kuuma päivä. Salongissa oli kello neljä iltapäivällä 42 astetta lämmintä.  Öljysimme itsemme 50 kertoimisella aurinkoöljyllä kuin roomalaiset painijat. Helteeseen toki tottuu, mutta siihen menee noin kaksi viikkoa, emmekä usko helteen kestävän niin kauaa. Olisi pitänyt ottaa valokuva. Oli ainoa päivä koko neljän kuukauden aikana jolloin voi käyttää bikineitä.

Pääsimme Willemstadin vierassataman suihkuun, joka ei ollut kylmä, vaan kuuma. Pari haaleaa kaljaa nujersi kapteenin ja miehistön salongin sohville loppuillaksi.

Tänään on korjattu ankkuripeliä. – Vanha mikä vanha, kuittasi Kapu kun tiedustelin sen tulevaisuuden näkymiä. – Voi se toimia tänään, tai sitten ei. Pitäisi ostaa uusi.

 Jäisimmekö ehkä ensi yönäkin jonkun barbantlaisen saaren rantaan neuvottelemaan ankkuripelin kanssa sen toimintahalukkuudesta?

 

IMG_1512.jpg

Ilta ankkurissa