IMG_2585.jpg

Pursisseurojen päämaja on kuin nousukiidossa olevan firman pääkonttori.

 

5.8. Stellendam

 

Illalla, kun umpiväsyneinä toisen peräkkäisen puuskaisten tuulien, sillan alitusten ja sulkujen täyttämän päivän jälkeen, katsoin kapun kurttuun menneitä kasvoja hätäisesti yhteen kyhätyn ruokalautasen yli, kysyin,

- Onko tämä nyt varmasti sitä, mitä sä haluut? Eikö me tehdä pidempiä päivämatkoja ja olla väsyneempiä kuin aikaisempina vuosina?

- Me ollaan vanhempia kuin kolme vuotta sitten.

-No eikö sitten pitäisi vähentää vauhtia eikä tehdä 12 tunnin työpäiviä. Meillähän piti olla rentoa ja hauskaa. Ja käytössä oli koko maailman loppuaika. Viime vuonna en ollut näin väsynyt, nurisen.              

Kapu kaivaa lokikirjan esille.

- Niin, viime vuonna me tehtiin samanpituinen purjehdus koko viiden kuukauden kaudessa, kuin mitä nyt on tehty kolmessa kuukaudessa. On meillä ollut vähän kiire, pakko myöntää.

- Mikäs tästä on johtopäätös? Meillä on vielä noin tuhat kilometriä edessä. Miten hellitetään?

- Tehdäänkö ensiksi niin, ettei lähdetäkään Sheveningeniin vielä huomenna. On sitä paitsi viikonloppu ja satamat ovat täynnä viikonloppupurjehtijoita.  Jäädään tänne, hän ehdottaa.

- Hyvä, mä näin palvelupaviljongissa upean pesukoneen. Pesen pyykit, vaihdan lakanat ja vähän siivoan kämppää. Niin kuin lauantaina kuuluukin.

- Käydään syömässä purjehduskerhon ravintolassa ja lueskellaan.

Stellendamin purjehdussatama hohtaa uutuuttaan. Se on kuin purjehtijan paratiisi, jossa lavuaarit kiiltävät ja suihkuissa on lasiseinät, tosin mattalasista.  Voi nähdä onko sisällä mies vai nainen.  Satama sijaitsee kuitenkin ei missään. Paviljongin nurkalta johtaa asfalttitie jonnekin.  Ehdotan kapulle, että etsitään bussipysäkki ja tehdään tutkimusmatka ympäristöön. Livingstonekin tekin niin ja sitä paitsi leipä on loppu.

Katsoin googlesta, että Stellendamiin menee bussi numero 104 mutta pysäkille päästäkseen pitää kävellä 1,3 kilometriä. Siellä on 0,6 km2 rakennettua aluetta, jossa on 1311 taloa. Jännitävää…

IMG_2575.jpg

Hajupommi vuoteen alta purkautuu pian.