20190709_160031.jpg

9.7. Mathildedal (suomeksi Matilda)

Matilda on Perniössä sijaitseva kyllä, jossa talvella on noin 100 asukasta. Paikalla oli ennen rautaruukki jonka ympärille kylä on syntynyt. Ruukkia ei enää ole mutta sinne on rakennettu korskea vierassatama, jossa on kaikkea: kahvila-ravintola josta saa aina jotain, aamupalan, lounaan tai illallisen. Yöpaloja myydään klo 24 sasakka, suihkut, ja hotelli, jossa ilmeisesti myös yöelämää. Kaikki moitteettomassa kunnossa.

Koko satama palveluineen päivineen on myynnissä, mutta emme ehkä kiinnostu tekemään kauppoja,Vierassataman suunnittelija on ilmeisesti ollut pienvenepurjehtija, koska venepaikkoja ei oltu mitoitettu ainakaan meidän veneen mitoille.  Veneemme näytti hirviöltä nukketalossa tai ehkä käeltä linnunpesässä. Kapu tunki meidät aisoihin, mutta takapäästä jäi yli puolet keikkumaan aisojen ulkopuolelle. Aisat olivat non15 cm leveät eikä niille voinut hypätä,ellei ollut sirkuslainen.  Miehistö hyppäsi keulasta köysi hampaissaan hukkumista halveksien laiturille, ja siinä oltiin.

Oli aikakin päästä lämpimään.  Hyisen kylmä vastatuuli oli puhaltanut venettä ajaneen Kapun jääpuikoksi, vaikka hän yrittikin väittää että paleli vain vähän.  Hyisen kylmä vihuri kouri kuin verovirasto palkansaajan taskuja.Kapu  meinaa langeta epätoivoon.  - Ollaan oltu matkalla jo viikko eikä päästy taaskaan purjehtimaan.

 

20190709_141830.jpg