IMG_0510.jpg

Parkkeerasimme kaupungin pääkadun varrelle

 

 

19.5.Willemstad

Niin, lukijat odottavat jo kunnon purjehduksia. Niitä odottaa miehistökin. Tuulta, aaltoja ja purjeiden paukkumista. Purjeita ei ole vielä tämän kauden aikana päästy avaamaan. Ovat varmaan homeessa ja madonsyömiä.  Kapu tahtoo ostaa uudet skuuttiköydet Hän hipelöi niitä meritarvikeliikeissä yhtä keskittyneesti, kuin naiset vaatteita tavaratalossa. Nykyiset köydet ovat meriveden kovettamat ja jäävät jumiin vendoja tehtäessä. Ensi purjehduskaudeksi tarvitaan kuulemma myös uusi keulapurje, genua. Nykyinen on liian suuri. Sopii kilpailuun isolla miehistöllä, mutta on hankala meidän kahden käsitellä. Se jää käännöksiä tehtäessä helposti kiinni.  Tämä vene on kuin Molokin kita, aina tulee uutta hankittavaa. Eikä voi kehuskella, että hankinnat ovat edullisia.

  Tämä mutaojissa eteneminen saisi jo loppua. Varsinkin reitti Goudasta tänne Willemstadiin kulki laivaveistämöiden reunustamaa leveää jokimaista uomaa. Laivateollisuus ei ole teollisuudenhaarana tyylikkäimmästä päästä. Olemme jännittäneet satojen nostosiltojen edessä vahtien valoja, josko muuttuisivat punaisista vihreiksi merkiksi siitä, että joku olisi meidät nähnyt, kiemurrelleet kymmenissä suluissa yrittäen estää veneen kylkiä hakkaamasta sulun seinämiin ja vahtineet riittääkö kanavassa syvyyttä, vai painuuko veneen köli mutaan. Tarpeeksi on saatu moneksi vuodeksi, kiitos.

 Teimme mutkan Rotterdamiin, joten jouduimme tulemaan takaisin väylälle. Siihen kului muutama tunti. Valitettavasti menee vielä muutama päivä, ennen kuin päästään avoveteen. Olemme tulossa ”Masto pystyssä” reitin viimeisiin kohteisiin. Kohta olemme Belgiassa. Antwerpenissa menee muutama päivä, sitten toivottavasti avautuvat avarammat maisemat.

Willemstad on viehättävä kaupunki tai sanoisiko kylä, muutama katu ja tuulimylly. Olemme parkkeeranneet kapakan eteen. Jotain salaperäistä täällä on. Kadunvieriin on parkkeerattu loistoautoja, ja pari kylän katua on putsattu kaikesta mainoskamasta. Ei edes kauppoilla ole kylttejä.

IMG_0506.jpg

Hyvästi Rotterdam.