IMG_1196.jpg

Tämä koristeellinen hökötys on ilmeisesti Royal Albert Hallin urut

31.7. 16  Eastborne

 

Sunnuntai Lontoossa oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Olisi ollut mukava purjehdussää, ja olisimme päässeet tuossa tuokiossa Easborneen.  Harmitti, tietysti oli hyvä sää silloin, kun emme olleet veneessä. Toisaalta – kävely Kensingtonin puistossa Dianaa muistelemassa – oli vaihteeksi virkistävää

Sen sijaan pääsimme Royal Albert Halliin BBC:n Proms konserttiin sunnuntai-iltapäivälllä.  Albert Hall on kuin sirkusteltta pyöreine, ikkunattomine saleineen ja kolmine parvekkeineen. Penkkipaikasta olisi pitänyt maksaa 40 puntaa, mutta netistä sai varata kuuden punnan seisomapaikkoja.  Seisojille oli varattu salin keskiö, siis se alue jossa sirkushevoset kiertäisivät ympyrää, mikäli kysymyksessä olisi sirkusesitys.

Keskelle salia oli ahtautunut kansaa kaikista kerroksista. Istuttiin ja keskusteltiin hiljaa.  Lattialle oli jäänyt tilaa aika hyvälle paikalle. Kun olimme asettautuneet pyllyillemme ja Kapukin oli saanut jäykät polvensa taipumaan, ymmärsimme, miksei juuri siinä paikassa ollut ketään. Siinä haisi vahvasti viemärille kaikkine asiaankuuluvina vivahteineen.

- Se on varmaan tää matto, joka haisee, arvelin. Lattialle oli levitetty koristeltu kumimatto pehmentämään lattialla loikovien konserttivieraiden kylkiä.

- Niin, onkohan niiden viemäri tässä alla ja se on tukossa ja valunut kellariin, oli Kapun arvio.

- Mennään sivulle ja katsotaan, haiseeko siellä. Siirryimme vähän taaemmas. Haju hävisi. Samalla näimme hajun lähteen. Lattialla makasi mies, joka ei ollut pessyt itseään varmaan vuoteen, ja jolla tuskin oli muuta kotia juuri tänään kuin Albert Hallin konserttilattia. Hänen silmänsä olivat kiinni, ja luulin hänen olevan kuollut, kunnes hän Straussin oboekonserton jälkeen alkoi laiskasti taputtaa. Tuskin tätä kuitenkaan tarkoitetaan, kun irvitään brittien huonolla hygienialla.

-Tää oli hyvä konsertti- sanoi kassista musiikkia vain vuokseni sietävä Kapu – sai olla pitkällään lattialla koko ajan.   

Jos haluaa tehdä pikavierailun Brightoniin, niin junamatka Victoria asemalta kestää vajaan tunnin ja maksaa 27puntaa.

Lähtiessämme seuraavana aamuna Eastborneen, ei tietenkään tuullut. Oli paukutettava konella puolipilvisessä säässä pitkin hienoja rannikkomaisemia.

 

 

IMG_1204.jpg

Kauniit kalliot, vähän ankkuripaikkoja, pian ollaan Eastbornessa