nyn%C3%A4shamn%20003.jpg

 

Kaikenväriset ruusut kukkivat pihoilla ja toreilla.

 

17-18.7.

 

Nynäshamn

 

Vihdoinkin pääsimme laskemaan jalkamme Ruotsin kamaralle. Olimme varmuuden vuoksi etsimässä laituripaikkaa jo kello kaksitoista. Paikka löytyi päälaiturista heti ”rantabulevardin” vierestä. Siinä kelpasi katsella eestaas spatseeraavaa kansaa. Rantabulevardi on tosin vain noin pari sataa metriä pitkä, mutta siihen mahtui jos jonkin laista syöttämöä ja juottamoa, kauppaa ja kioskia.

 

Ilalla vanhuksista kokoonpantu 60-70 luvun rockmusiikkia soittava bandi aloitti kaksituntisen konsertin korvamme juuressa. Ravintola oli noin 50 metrin päässä veneemme keulasta. Kuulijoista suurin osa oli ollut nuorta musan syntyaikoina. Vanhuus ja varakkuus kulkevat usein käsi kädessä ja vierassatamaan ankkuroidut veneet olivat isoja kuin jättiläismäiset teräväneneäiset ammeet. Ehkä ruotsalainenkin nuoriso kasvataa lapsia ja maksaa velkoja, eikä rahaa riitä luxusveneneiden hankintaan. Illalla ei olla kaupungilla huvitelemassa vaan istutaan mökillä anopin kanssa.

 

”Love, love me do. You know I love you.I´ll allways be true, so pleaaaaaase love me do....

” She was just seventeen, you know what I mean. ....How could I danse with another, when I saw you standing there” pumdumpidum...

 

Kapu huomasi, että mastomme oli rivin matalin! Suomalaiset ovat täällä vierassatamassakin köyhälistöä!

 

Ruusut kukkivata joka rivarin pihalla yppeinä. Hyvinhoidettu kaupunki. Mutta tyhjä. Väkeä oli vain vierassataman rantaboulevardilla.

 

Auringonnousu kuvattuna ap klo 4.30 huonalla kameralla veneen perästä. nyn%C3%A4shamn%20007.jpg