20190705_091012.jpg

Torstai 4.7. Lennusaddam

 

Viron kuuluisa merilentokonemuseo on saanut oman sataman, johon on varattu kymmenkunta paikkaa huviveneille. Kun kaarsimme aallonmurtajan taakse löytyi useampia paikkoja vapaana, ja suorastaan yli-innokas satamapäällikkö viittilöi meille paikan, avusti veneen kiinnityksessä ja esitteli valtakuntansa pienen saunan ja kaksi suihkua, pesu- ja kuivauskoneet, sekä mukavuuslaitokset. Sataman attraktiivisuutta lisäsi myös hinta (20 e/vrk). Pohjoistuulella paikka on tosin ikävä, koska se on suojaton.

Ensi kerran, kun tulemme tänne, illallinen Lusikas ravitolassa on ehdottomasti otettava mukaan ohjelmaan. Istuimme siellä eilen ja ateria oli suuri nautinto. Hyvä ruoka oli kolmanneksen lahdentakaista halvempaa. Muuten vanhan kaupungin kadut pullistelivat turisteja, jotka harhailivat päämäärättömän näköisinä.

Kapu kävi myös KGB- museossa, joka oli Viru hotellin 23:ssa kerroksessa. Hinta 12 euroa. Ilmoittautua ryhmään voi hotellin respassa. Ei kyllä ollut paljon väärtti, kuului tuomio. Opas oli kuitenkin osannut isosti neuvostovastaisia vitsejä.

Mitä tulee Viron alkoholiveron alentamisen vaikutukseen juomiin, voidaan todeta, että viinipullot olivat noin neljä euroa halvempia kuin kotosuomessa. Tiukat juomat ehkä kolmanneksen halvempia. Emme tosin muista kuuinka paljon ne olivat halvempia ennen veronalennusta. 

 

20190705_093146.jpg

Ruoka sen sijaan on rutkasti halvempaa. Huomenna on pakko lähteä takaisin jonnekin Sipoon suunnalle. Odotettavissa on kevyttä lounaistuulta, joten eteenpäin pääsee, mutta lauantaina sataa ja tuulee suoraan vastaan.

 ltapäivällä rantautui kolme brittien laivaston harjoituspartioveneitä. iso osa miehistöstä oli tosin nuoria naisia, jotka alkoivat pestä paatteja heti kun ne oli saatu pysähtymään. Ennen kaupunkiin tutustumista oli päälle vaihdettu rypyttömät palveluspuvut, jotka muodollisuudessaan alleviivasivat nuorien harjoittelijoiden seksikkyyttä. Vapise Viro, britit ovat tulollaan!

Aamulla opettaja neuvoi oppilaille kuinka sähköjohto kierretään oikeaoppisesti kiepille. Kun kieppi oli valmis hän pyysi oppilasta viemään sen kannelle. Nainen yritti nostaa putkikeippiä olalleen, mutta se oli liian painava. Opettaja  nosti  kiepin kuin höyhenen ja kantoi sen laivaan. Sen pituinen se.

20190705_090823.jpg

 

20190705_090918.jpg