IMG_2186.jpg

Truron kävelykadulla tuimailmeinen maailmanlopun rummunsoittaja yritti herätellä kulutusjuhlan vietäjiä

 

 

4.7 Truro

 

Sisämaan kaupungit ovat jääneet vähemmälle, mutta nyt kävimme Cornwallin hallinnollisessa keskuksessa Turossa. Falmouthista pääsi Truroon paikallisbussilla (4,5 puntaa). Tie kiemurteli paikoitellen lähes viidakossa, poimi opiskelijoita Falmouthin lähellä olevalta yliopistokampukselta ja saapui reilun puolen tunnin kuluttua Truroon.

Koska kello oli noin kahdeksan illalla, kadut olivat tyhjentyneet ihmisistä. Kaupungissa oli somia katuja, ja mahtava katedraali, kaupunginteatteri ja kauppakadun tilataideteos olivat pian katsastetut.

Ei kun pubiin viettämään laatuaikaa matkakumppanin kanssa! Olimme vastassa vieraaksi tulevia ystäviä ja bussin saapumiseen oli vielä noin kolme tuntia. Olimme varanneet kunnolla aikaa. Kolme tuntia sai istua olutlasi nenän alla pubissa, joka näytti olevan ainoa paikka koko Truron kaupungissa (18 700 asukasta), jossa oli elämää.  Aika kului nopeasti, kun katseli ulos tupakalle tulevia muusikoita, ja pubikansaa. Pariutuminen tapahtui pikavauhtia. Kolmessa tunnissa ehti pariskunta kätellä muodollisesti ja edetä soidinmenojen loppukohtaukseen, jolloin taksin ovi kolahti heidän perässään kiinni. Eräs reilummin juhlinut kypsä nainen istahti istumaan uloskadulle selkä pubin seinää vasten. ” Sen jalat liikkuvat vielä”, raportoi Kapu, joka istui paremmalla paikalla. Ulkona oli lämmin yö.

Pubi ehti mennä kiinni, ennen kuin bussi Lontoosta saapui. Veneelle päästiin yhdeltä yöllä. Pakotimme vielä umpiväsyneet vieraamme juomaan pullon kuohuviiniä kanssamme ennen kuin päästimme heidät nukkumaan. Olihan kello jo neljä Suomessa.

 

IMG_2192.jpg

Somaakin somempi pubi piti jami-iltaa johon sai kuka tahansa tulla musisoimaan.  Omat soittimet piti olla.