20190814_193556.jpg

Öregundissa on 80 vierasvenepaikkaa ja 1500 asukasta. Gävlessä oli  23 vierasvenepaikkaa ja 70 000 asukasta


14.8. Öregrund

Kaikkia muita tahoja voi syyttää valehtelemisesta, paitsi säätieteilijöitä. - Mutta nehän ovat ennustuksia, he varmaan sanovat puolustuksekseen. Mutta ovatko he tarkempia kuin Römpän ukko? Taas kerran he lupasivat tälle päivälle juuri meille sopivaa tuulta, joka alkaa aamulla varhain ja päättyy iltapäivällä noin kello 15.  Kapteeni määräsi lähdön aamulla kello kahdeksaksi. Jotta ollaan silloin köydet käsissä ja meritakit päällä valmiina kaappaamaan tuulta purjeisiin, on herättävä kello puoli seitsemän.  Niinhän tehtiin.

 Vielä mitä! Laiska tuuli alkoi puhallella kello 15  ukonilman ja kaatosateen saattelemana. Öregrundiin päästiin kumminkin jo kello viideksi.

Jos jaksaisimme, niin nyt kannattaisi lähteä kadulle kuppiloita testaamaan. Öregrundissa on 1500 asukasta ja noin kolmekymmentä baaria, ravintolaa, pizzeriaa, savustamoa, olutravintolaa yms. syöttö- ja juottopaikkaa. Koko rantakatu on niitä täynnä.  Ne ovat kaikki suuria, isot terassit ja tilavat sisätilat. Siitä tyhmempikin voi arvata, että tämä ei ole ihan tavallinen saariston kalastajakylä vaan ilmeisesti tukholmalaisten ja ympäristön asujaimiston irrottelupaikka. Nythän kausi on ohitse, eikä täälläkään ole enää swengistä paljoa jäljellä, mutta voi kuvitella millainen kuhina täällä on ollut kesäkuumalla. Hienoja (lue kalliita) vaate- ja koruputiikkeja oli niitäkin tarjolla.  Kaupassa oli laatikoittain tankoparsaa, ja avocadoja. Ja kuinka ollakaan – Fazerin tummaa leipää, jota himoitsimme. Paikkakunnan tarkempi tutkiminen jäännee huomiselle.  Päivä merellä sateessa kuluttaa voimia.

Kapakoilla oli omintakeisia nimiä

20190814_192827.jpg