IMG_0783.jpg

Ei ole päästy vielä jatkamaan matkaa

21.6. Ouistreham

 

Juhannus lähestyy Ouistrehamissakin kotoisissa merkeissä. Yritimme lähteä eilen, mutta satoi ja se jatkuisi accuweatherin mukaan koko päivän. Ja niin kävi.  Suomen juhannukseenhan kuuluu erottamattomasti kylmä ilma, sade ja kovat tuulet. Poikani grillasivat kerran juhannusaattona mökillä. Toinen piti sateenvarjoa grillin yllä, etteivät hiilet sammuneet ja toinen grillasi. Sateenvarjo kääntyi tuulenpuuskassa, mutta kypsää tuli.

Kapulla on ikäkuulo, eli korvat eivät enää toimi aivan kuin nuorempana.  Siitä on aiheutunut lukemattomia kinasteluja. Kuka sanoi mitä -tyyliin. Vaikka kuulolaitekin on, ei sitä voi käyttää esimerkiksi rantautuessa koska tuuli puhaltaa omat äänensä mikrofoneihin, eikä hän kuule sitäkään vähää. Pelkkää tuulen ujellusta.

Eilen kun tulin kauppareissulta, Kapu istui salongissa ja myhäili. Ulkona satoi ja sateenvarjoni oli matkalla hajonnut. En ollut parhaimmillani. 

- Mikä nyt on niin kivaa? Naamasta näkee, että sulla on ketunhäntä kainalossa. Nurisin riisuessani märkiä kenkiä.

- Mikäs tässä. - Hän pidättelee vielä, ei kerro. – Mä ostin sulle lahjan.

- Hyvä ihme, eihän mulla ole syntymäpäivääkään. Oletko ollut pahanteossa?

Hän vetää selkänsä takaa keltaisen kapulan, WHF puhelimen. – Mä olen ohjelmoinut siihen jo meille yhteisen kanavan.  Hän paljastaa. – Avaa se tuosta nappulasta, joka on antennin vieressä ja harjoitellaan.

Hän oli ostanut sen venetarvikeliikkeestä yhdessä kahden uuden lepuuttimen kanssa. Meri oli ottanut haltuunsa aikaisemmat.

- Tätä puhelinta voi kuka tahansa kuunnella. Se on vähän niin kuin sun blogi. Aina pitää ensin kutsua, sitten odottaa, että toinen vastaa ja sitten sanoa asiansa.  Pitää vähän miettiä mitä sanoo. Nyt sä pidät tätä mukanasi ja sovitaan milloin kanavat ovat auki. Voidaan nopeasti vaihtaa tietoja, ja mä kuulen varmuudella.

-Voi kiitoksia! Olet ihana muru!

 

IMG_0790.jpg