IMG_1208.jpg

Kallis,tylsä. Varsinainen kaupunki oli jossain sisämaassa.

2.8. Eastbourne

 

Laiha silmälasipäinen, noin viisikymppinen mies kysyi pyykkituvassa,  että miten me saamme iltamme kulumaan.  

- Olen kuullut, että kaikki juovat litroittain viinaa iltaisin. – hän sanoi, ja näytti hieman paheksuvalta avoin kirja kädessään.  

- Ai kaikkiko? hämmästelin. En ollut tullut ajatelleeksi, mitä sadat muut venekunnat, jotka viettivät kanssamme iltaa vierassatamissa, oikein puuhailivat.

Hyvä kysymys. Askareita on monia.

1) Voi lukea tyhjänpäiväisiä kirjoja. Miltei jokaisessa vierassatamassa on vaihtokirjahylly. Sinne voi viedä lukemansa kirjat ja ottaa mukaansa uutta luettavaa. Mulla on meneillään kiinnostava pakinakokoelma ”Angels rush in” kirjoittanut Jilly Cooper. Satiirista huumoria parhaimmillaan ikuisesti kiinnostavista mies/naissuhteista. Löysin sen tänään pesutuvasta, jossa kävin pyykkäämässä lakanamme. Kapu kuluttaa parhaillaan Göran Schiltin Toivematkaa, jonka hän on lukenut noin kahdeksan kertaa.

2. Voi mennä rannan kapakoihin lukemaan ruokalistoja ja valitsemaan sieltä menun, joka mielyttää. Syödä ja kärsiä vatsavaivoja raskaasta, myöhään syödystä illallisesta johtuen.

3. Voi kattaa salin pöydälle mahtavan juustolautasen ja pullon punkkua, syödä juustot ja juoda viinit pois, ja samalla selvittää päivä(viikon) aikana kertyneet erimielisyydet.

4.Voi lähteä kävelylle jonnekin uuden sataman ympäristöön. Vain jos ei sada. Vaarallinen vaihtoehto. Voi juuttua johonkin rantakapakkaan pastislasillisen kylkeen. Juomamahdollisuudet ovat rajattomat.  Aamulla silmät punottavat.

5. Jos satutaan satamaan, jossa on kunnolliset Wifi yhteydet, hautaudutaan kumpikin oman läppärimme taakse. Läppäri on ikuinen ilon lähde. Joskus joku on muistanut lähettää viestin tai hesari on kerrankin kiinnostava. Minä haudon blogitestejä tai juoksen myöhäisen iltalenkin.

6..  Voi järjestellä hyllyjä, sitoa tavaroita paikoilleen ja panna herätyskellon soimaan puoli viideksi. Vuorovedet ovat juuri kuudelta aamulla parhaimmillaan, että pääsee lähtemään. Illanvietto jää lyhyeksi ja silloin Kapu laskee koko illan vuorovesien vaikutusta matkantekoon, mittailee merimaileja ja tutkii lähestymiskarttoja raapien samalla energisesti päätään.

Eastbournen kaupunki on jossain viiden kilometrin päässä. Täällä satamassa ei ole mitään muuta kuin tylsä lähiöasutus, joka on rakennettu venesataman ympärille, ja tietysti megakokoinen ostoskeskus.  

 

IMG_1212.jpg

Satamasulun ympärille oli rakennettu asuntoja merinäköalalla